Matematik
Tangent til parameterfremstilling/banekurve
20. november 2006 af
lisagn (Slettet)
Hej!
Jeg har en opgave der hedder:
Find de punkter på banekurven, hvor tangenten er parallel med linjen med ligningen x+y = 5.
Parameterfremstilligen/banekurven ser således ud:
r(t)=(x,y)=(2-t^2 , t^3-t) t tilhører R.
Jeg har differentieret r(t), så får jeg:
r'(t)=(x',y')=(-2t, 3t^2-1)
Så har jeg skrevet ligningen for linjen om, så der står y=-x+5 og tænkt at dens hældning skal være det samme som hældningen for tangenten (sådan at de er parallelle). Men hvordan finder jeg de punkter, hvori hældningen er
-1?
Jeg tænkte lidt på at sætte r'(t)=(x', y')=(1,-1) men så giver t=1/-2 og sætter man det ind i 3t^2-1, giver det
-0,25 og ikke -1.
Er der nogen der kan hjælpe mig med hvordan jeg skal gøre i stedet?
Jeg har en opgave der hedder:
Find de punkter på banekurven, hvor tangenten er parallel med linjen med ligningen x+y = 5.
Parameterfremstilligen/banekurven ser således ud:
r(t)=(x,y)=(2-t^2 , t^3-t) t tilhører R.
Jeg har differentieret r(t), så får jeg:
r'(t)=(x',y')=(-2t, 3t^2-1)
Så har jeg skrevet ligningen for linjen om, så der står y=-x+5 og tænkt at dens hældning skal være det samme som hældningen for tangenten (sådan at de er parallelle). Men hvordan finder jeg de punkter, hvori hældningen er
-1?
Jeg tænkte lidt på at sætte r'(t)=(x', y')=(1,-1) men så giver t=1/-2 og sætter man det ind i 3t^2-1, giver det
-0,25 og ikke -1.
Er der nogen der kan hjælpe mig med hvordan jeg skal gøre i stedet?
Skriv et svar til: Tangent til parameterfremstilling/banekurve
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
