Matematik

bestem koordinaterne?

21. november 2006 af ASLAK (Slettet)
hejsa ...Denne her opgave driller lidt:

=> =>
Bestem koordinaterne til a og b, når det er givet at:

=> => ( 6
a + b = -3)


og

=> => ( -4
a - b = 1)

det jeg ikke kan forstå er hvad jeg skal starte med at gøre???


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. november 2006 af Lurch (Slettet)

wow, den der skrivemåde fungerer slet ikke.
Mener du:
a + b = (6 , -3)
a - b = (-4 , 1)

?

Brugbart svar (0)

Svar #2
21. november 2006 af Lurch (Slettet)

Hvis du gør det, så prøv at opskriv vektorene på koordinatform og indsæt det i dine ligninger.
a = (a1 , a2)
b = (b1 , b2)

Svar #3
21. november 2006 af ASLAK (Slettet)

#1: jeps, men der mangler nogle pile over a og b.

Svar #4
21. november 2006 af ASLAK (Slettet)

#2: Du må undskylde, men jeg forstår ikke hvad du mener???

Brugbart svar (0)

Svar #5
21. november 2006 af Lurch (Slettet)

en vektor kan skrives op evd den koordinater, altså vektor a har x-koordinaten a1 og y koordinaten a2. Det samme gælder for vektor b.

a + b = (6,-3)
(a1,a2) + (b1,b2) = (6,-3)
hvilket bliver til
(a1+b1 , a2+b2) = (6,-3)
og til sidst kan du opløse x og y
a1+b1 = 6
a2+b2 = -3

Svar #6
21. november 2006 af ASLAK (Slettet)

hvad mener du med:

og til sidst kan du opløse x og y
a1+b1 = 6
a2+b2 = -3

????

Brugbart svar (0)

Svar #7
21. november 2006 af Lurch (Slettet)

summen af a og b' x-koordinater skal give 6, altså
a1 + b1 =6
det samme gælder vektorenes y-koordinater
a2 + b2 = -3

Hvordan man lægger vektorer sammen og trækker dem fra hinande gøres på den måde vha koordinater. Hvis det er helt abstrakt for dig, skal du nok læse lidt i din matematik bog

Svar #8
21. november 2006 af ASLAK (Slettet)

Ja ja det forstår jeg godt!!!..., men det jeg så ikke forstår er hvad vi kan bruge følgende til, da det umuligt kan være resultatet:

a1+b1 = 6
a2+b2 = -3

Svar #9
21. november 2006 af ASLAK (Slettet)

Er der en anden der kan forklare det på en anden måde???

Brugbart svar (0)

Svar #10
21. november 2006 af Lurch (Slettet)

det avr kun den ene ligning der blev skrevet op der, du kan gøre det samme med den anden, så har de 2 stk sæt af ligninger med 2 ubekndte.

a1 + b1 = 6
a2 + b2 = -3

a1 - b1 = -4
a2 - b2 = 1

Opgaven var at finde koordinaterne, som er a1,a2,b1,b2.

Brugbart svar (0)

Svar #11
21. november 2006 af Lurch (Slettet)

#9 Og selv tak i øvrigt...

Svar #12
21. november 2006 af ASLAK (Slettet)

#11: Ha ha ha ..flækker af grin;) ...Tak for hjælpen..jegh tror nok jeg forstår det nu:).

Skriv et svar til: bestem koordinaterne?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.