Matematik

Stamfunktion - redegørelse

22. november 2006 af sporty-piiie (Slettet)
Halløjsa..

Jeg har et lille problem..

Opgaven lyder: redegør for at:

(det store lang s) ((1/kvardrat(x))*(1+2x)* e^x)dx = 2*kvardrat(x)*e^x+k

jeg ved godt at jeg endte skal differensere det på højer side, eller finde stamfunktionen til det på venstre side.. det jeg har problemer med, er udregningen?? nogle der gider hjælpe?? håber virkelig..

Brugbart svar (0)

Svar #1
22. november 2006 af sigmund (Slettet)

Det letteste er helt klart at differentiere. Differentierer vi 2*x^(1/2)*e^x + k, får vi

1/x^(1/2)*e^x+2*x^(1/2)*e^x.

Dette kan reduceres til det udtryk, der står under integralet.

Brugbart svar (0)

Svar #2
22. november 2006 af mathon

(2*sqr(x)*e^x+k )' = 2*(1/(2sqr(x))*e^x+(2*sqr(x))*e^x+0

her er brugt [f(x)*g(x)]'=f'(x)*g(x)+f(x)*g'(x),
med
f(x)=2*sqr(x) og g(x)=e^x

1/sqr(x)*e^x + 2*sqr(x)*e^x...(du sætter e^x/sqr(x) udenfor en parentes)

e^x/sqr(x)*[1+2*(sqr(x))^2]

e^x*1/sqr(x)*[1+2*x]
eller da faktorernes og divisorernes orden er lige gyldig

skrevet

1/sqr(x)*(1+2*x)*e^x

Svar #3
22. november 2006 af sporty-piiie (Slettet)

1/sqr(x)*e^x + 2*sqr(x)*e^x...

der er to e^x, ved næste udregninger. hvor bliver den anden da af?? og hvor kommer det der sqr(x)^2 fra??

Brugbart svar (0)

Svar #4
25. november 2006 af mathon

ab + ac eller a*b + a*c

de to led har den fælles faktor "a", som kan sættes uden for en parentes

a(b+c)...det ene a er ikke blevet "væk", hvilket du indser ved at gange ind i parentesen.

du har oprindelig lært den distributive lov for multiplikation "over" addition:

a(b+c) = a*b + a*c, som altså blot er benyttet "bagfra"

a*b + a*c = a(b+c)


Skriv et svar til: Stamfunktion - redegørelse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.