Matematik
integral-regning
23. november 2006 af
kitty_123 (Slettet)
Hej
er der nogle der kan hjælpe mig med at løse det her? jeg er fuldstændige lost..
beregn integralet
f(1/4) = int(fra 0-1/4) (arcsin t)/(1+t)dt (1)
tilnærmelsesvist ved i stedet at beregne P5(1/4). Angiv bagefter en øvre grænse for den fejl, der herved begås..
-Jeg har regnet f(x) ud som en ubestemt integral og har kaldt den som P5(x):
P5(x)= 1/2x^2 - 1/3x^3 + 7/24x^4 - 7/30x^5
og nu skal jeg regne (1), mit problem dukker op når det er bestemte integraler.
er der nogle der kan hjælpe mig med at løse det her? jeg er fuldstændige lost..
beregn integralet
f(1/4) = int(fra 0-1/4) (arcsin t)/(1+t)dt (1)
tilnærmelsesvist ved i stedet at beregne P5(1/4). Angiv bagefter en øvre grænse for den fejl, der herved begås..
-Jeg har regnet f(x) ud som en ubestemt integral og har kaldt den som P5(x):
P5(x)= 1/2x^2 - 1/3x^3 + 7/24x^4 - 7/30x^5
og nu skal jeg regne (1), mit problem dukker op når det er bestemte integraler.
Svar #1
23. november 2006 af fixer (Slettet)
Hvis P_5(x) er det approksimerende polynomium af maksimalt 5. grad er det blot at integrere ledvist; monomie for monomie. Du er vel ikke i tvivl om at
b
S[f(x)]dx = F(b)-F(a)
a
hvor F er en vilkårlig stamfunktion til f.
b
S[f(x)]dx = F(b)-F(a)
a
hvor F er en vilkårlig stamfunktion til f.
Skriv et svar til: integral-regning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
