Matematik

sammenhæng mellem x og y

23. november 2006 af gittemaja (Slettet)
vi at der gælder følgende sammehæng mellem x og y

y=3/x

25=(x+1,5)^2+(y+2)^2

skal jeg så isolere x i den nederste og sætte dem lig hinanden?

Brugbart svar (0)

Svar #1
23. november 2006 af Lurch (Slettet)

Det ligner noget med at du skal finde en skæring mellem en linie og en cirkel?

du ahr jo allerede isoleret y. Det kan du bare indsætte i din cirkelligning for at finde de x-værdierne

Svar #2
23. november 2006 af gittemaja (Slettet)

nej. y er en lodret streg og x er en del af grundlinjen.

men hvordan skal jeg vise sammenhæng???


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. november 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

#2:
Ifølge det du skriver i #0, er det ikke korrekt at første ligning beskriver en lodret linje og den anden er heller ikke en linje. Derimod er det ganske korrekt hvad Lurch skriver #1. Brug desuden fremgangsmåde, som er beskrevet i #1.

Svar #4
23. november 2006 af gittemaja (Slettet)

jeg har en tegning hvor y er en husvæg og x er en del af jorden mod væggen, ergo har det da intet med en cirkel at gøre.
når man reducerer til en ligning som x skal opfylde er det her så korrekt?:

25 = (x+1,5)^2+(3/x+2)^2
og så isolere x??

Brugbart svar (0)

Svar #5
23. november 2006 af Lurch (Slettet)

Hvad er det opgaven går ud på?

25=(x+1,5)^2+(y+2)^2 er altså formlen for en cirkel....

Men ja, hvis du vil finde hvornår dine to funktioner/grafer skær hinanden, skal du indsætte y som du ahr gjort og isolere x

Svar #6
23. november 2006 af gittemaja (Slettet)

jeg har fået x = 1,5 og 2,199

men jeg har en tegning hvor grundlinjen er 1,5 + x og så er der en stige der lægger sig op af en mur hvor x og 1,5 mødes og y er en del af højden til venstre for de 1,5 og jeg skal vise at der gælder følgende sammenhæng mellem x og y y=3/x
25=(x+1,5)^2+(y+2)^2 og jeg skal se på figuren

Brugbart svar (0)

Svar #7
23. november 2006 af Lurch (Slettet)

jeg tror slet ikke jeg forstår hvad der foregår. lidt svært uden en tegning.... desværre


Svar #8
23. november 2006 af gittemaja (Slettet)

ja hmm det er lidt irriterende, men når man skal vise en sammenhæng er det så ikke noget med en ligning og ike skrift

Brugbart svar (0)

Svar #9
23. november 2006 af Lurch (Slettet)

jo, men jeg kan ikke fortælle dig hvordan, for jeg ved ikke hvordan situationen er.
så hvis du skal vise at 25=(x+1,5)^2+(y+2)^2 gælder, så skal man vide noget om hvordan geometrien præcis er

Svar #10
23. november 2006 af gittemaja (Slettet)

hvis du gav mig din msn ku jeg sende en tegning

Brugbart svar (0)

Svar #11
23. november 2006 af Lurch (Slettet)

smid den op her
http://www.peecee.dk/

Svar #12
23. november 2006 af gittemaja (Slettet)

det dur ikke så her er den [email protected]

Brugbart svar (0)

Svar #13
24. november 2006 af fixer (Slettet)

Tråden her går over i historien som et skoleeksempelt på hvordan man ikke skal gøre når man beder om hjælp på sp.

Brugbart svar (0)

Svar #14
23. februar 2008 af mathon

se
http://peecee.dk/upload/view/99532

Skriv et svar til: sammenhæng mellem x og y

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.