Matematik
førstegrads polynomium
23. november 2006 af
p-forever (Slettet)
jeg skal angive det approksimerende første grads polynomium i punktet (2f(2)) til f(x)= 3*x^2-6*x+5
Jeg er nået så langt:
f(x)= 3*2^2-6*2+5 = 5
dvs, (2f(2)) = (2,5)
Her står jeg fast.
Håber at I kan hjælpe mig, og på forhånd tak.
Jeg er nået så langt:
f(x)= 3*2^2-6*2+5 = 5
dvs, (2f(2)) = (2,5)
Her står jeg fast.
Håber at I kan hjælpe mig, og på forhånd tak.
Svar #1
23. november 2006 af filleellif (Slettet)
Brug tangentens ligning: y=f(x0)+f'(x0)(x-x0), hvor x0=2. Du har udregnet f(x0)=5 og mangler derfor bare f'(2). Når dette er gjort, kan du sætte ind i formlen og udregne!
Svar #2
23. november 2006 af p-forever (Slettet)
1#:
jeg er i tvivl om hvordan jeg skal udregne f'(2)ud.
Er det sådan?
f(x)=3*5^2-6*5+5 = 5 ?
jeg er i tvivl om hvordan jeg skal udregne f'(2)ud.
Er det sådan?
f(x)=3*5^2-6*5+5 = 5 ?
Skriv et svar til: førstegrads polynomium
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
