Matematik
mere diff
24. november 2006 af
vadefuglen (Slettet)
Grafen for funktionen med forskrift
f(x)=-x^2+10
har en tangent t med stigningstal – 6.
Bestem ved håndkraft en ligning for tangenten t.
f’(x)=-2x
-6=-2x
x=-3/-1=3
f(3)=-32+10=19
y=-6(x-3)+19=
y=-6x+37
Tangenten t skærer koordinatsystemets akser i to punkter der betegnes A og B.
Bestem ved håndkraft arealet af trekant AOB, hvor O er koordinatsystemets begyndelsespunkt.
WHAT!?? (delopgave 2) :)
f(x)=-x^2+10
har en tangent t med stigningstal – 6.
Bestem ved håndkraft en ligning for tangenten t.
f’(x)=-2x
-6=-2x
x=-3/-1=3
f(3)=-32+10=19
y=-6(x-3)+19=
y=-6x+37
Tangenten t skærer koordinatsystemets akser i to punkter der betegnes A og B.
Bestem ved håndkraft arealet af trekant AOB, hvor O er koordinatsystemets begyndelsespunkt.
WHAT!?? (delopgave 2) :)
Svar #2
24. november 2006 af me_strix (Slettet)
Tangenten t skærer 1-aksen og 2-aksen. Dvs du kan opstille to punkter, som hedder (x,0) og (o,y). Disse to punkter er henholdsvis A og B. Punktet 0 er (0,0). AOB skulle så gerne give en retvinklet trekant.
Skriv et svar til: mere diff
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
