Fysik

eleketricitet

24. november 2006 af Lisa02 (Slettet)
Er Ampere ikke coulomb i sekundet?

A=C/s

Brugbart svar (0)

Svar #1
24. november 2006 af mathon

i = dq/dt, hvor q er ladningen, i strømstyrken og t tiden:

[i]=[dQ]/[dt]

A = C/s

...som du så rigtigt har skrevet...

Svar #2
24. november 2006 af Lisa02 (Slettet)

tak.
Et spg. til.

1 volt = 1 J/C

Dvs., hvis jeg sætter mit volt meter på 5V og vil se hvad spændingsforskellen er, hvad skal jeg så sige?

U = <u>E</u>
Q

Brugbart svar (0)

Svar #3
24. november 2006 af mathon

et voltmeter måler selve spændingen - voltmeter = voltmåler, så du skal ikke lave "fiksfakserier her"

Svar #4
24. november 2006 af Lisa02 (Slettet)

Ok.

tak..

Skriv et svar til: eleketricitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.