Matematik

stamfunktion og integrale

25. november 2006 af MissiMissy (Slettet)
Hejsa jeg har svært ved at se en metode til at løse sådan en opgave, måske kan jeg få et spark fremad...
Det er opgave g i denne her eksamenssæt:

http://us.uvm.dk/gymnasie/almen/eksamen/opgaver/2000/0081uh.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #1
25. november 2006 af Sentinox (Slettet)

du har altså givet at f(x) = g'(x) og g(x) = h'(x)

h(x) er således en stamfunktion for g(x) og g(x) er således en stamfunktion for f(x).

Benyt nu dette!!!

Hint til den første:

int(g(x),x=a..b) = G(b)-G(a), hvor G(x) er en stamfunktion til g(x).

//Sentinox

Svar #2
25. november 2006 af MissiMissy (Slettet)

ooooh så G(4)-G(1) så skal man finde y-værdierne under f(x) ikke sandt???

Brugbart svar (0)

Svar #3
25. november 2006 af allan_sim

#2.
Ikke helt - hvis G er en stamfunktion til g, så gælder, at G'(x)=g(x). Hvilken af dine funktioner er det tilfældet for?

Svar #4
25. november 2006 af MissiMissy (Slettet)

oooh da, den er altså lidt for tricky jamen der siges at f(x)=g'(x) og g(x)=h'(x) og så får jeg at vide at h(x) er således en stamfunktion for g(x) og g(x) er således en stamfunktion for f(x)... den er altså hel Blank i.. jeg kan overhovedet ikke se sammenhængen!! altså hvordan finder man ud af at regne

4
s g(x)dx
1




Brugbart svar (0)

Svar #5
25. november 2006 af allan_sim

#4.
Du har sådan set svaret på det - hvis h er en stamfunktion til g, så må jo gælde, at

4
S g(x) dx = h(4)-h(1)
1

Du skal altså ikke bruge f til noget i første spørgsmål.

Svar #6
25. november 2006 af MissiMissy (Slettet)

ok kan godt se logikken nul.. efter lidt flere brug af mine hjerneceller... takker :)

Skriv et svar til: stamfunktion og integrale

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.