Matematik

Differentialkvotient

26. november 2006 af sdj (Slettet)
Hvordan finder man differentialkvotienten til funktionerne:

-2x^-3,5

4x^-7,1

(x^14)^(1/7)


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. november 2006 af mathon

(k*x^n)' = k*n*x^(n-1) - også selv om n ikke er hel!

Brugbart svar (0)

Svar #2
26. november 2006 af mathon

(-2x^(-3,5) )' = -2*(-3,5)*x^(-3,5-1) = 7x^(-4,5)


Svar #3
26. november 2006 af sdj (Slettet)

Det var også sådan jeg gjorde, men hvis man skriver den ind på lommeregneren giver den noget andet.

Og hvordan løses den sidste i #0 ?

Brugbart svar (0)

Svar #4
26. november 2006 af mathon

(x^14)^(1/7) ...man opløfter en potens til en ny potens ved at beholde roden og multiplicere eksponenterne

(x^14)^(1/7) = x^(14*(1/7)) = x^(14/7) = x^2, som så differentieres

Skriv et svar til: Differentialkvotient

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.