Matematik

(xLnx-x)'

26. november 2006 af tumle (Slettet)
Hej med jer alle,

Hvordan differentier jeg dette:

xLnx-x

Mange hilsner
Rasmus

Svar #1
26. november 2006 af tumle (Slettet)

Hov jeg tror jeg fik den,

Kan i lige godkende det?

(xLnx-x)' =

(xLnx)' - (x)' =

1*Ln(x)+x*1/x - 1 =

Ln(x)+x/x - 1 =

Ln(x)+1 - 1 =

Ln(x)

Er den god nok? :o))

Brugbart svar (0)

Svar #2
26. november 2006 af Waterhouse (Slettet)

Jeps.

Brugbart svar (0)

Svar #3
26. november 2006 af hackerjohn (Slettet)

det ser fuldkommen rigtigt ud ja :-P hader også bare når man sidder fast og glor sig blind :-P

Svar #4
26. november 2006 af tumle (Slettet)

Ja der er ikke noget værre, men der er heller ikke noget bedre som når man så selv finder frem til løsningen, det er bare super dejligt :o) og så er det jo rart lige at kunne få det tjekket efter herinde, det er super..

Rasmus

Brugbart svar (0)

Svar #5
27. november 2006 af mathon

#0

du kender jo også sammenhængen

S ln(x)dx = xln(x)-x,

hvorfor - når du differentierer på begge sider


ln(x) = [xln(x)-x]'

Svar #6
27. november 2006 af tumle (Slettet)

det var for at bevise at:

SLn(x)dx =xLn(x)-x+k

Så det er derfor ;o)

Skriv et svar til: (xLnx-x)'

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.