Matematik

Forskrift..hjælp!

26. november 2006 af Sahar (Slettet)
Funktion hedder f = dy/dx = y*lnx
P(e,1)
Jeg ska bestemme forskrift for f og dm for f. Hvordan skal jeg regne det?

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. november 2006 af mathon

dy/dx = y*lnx

1/y*dy/dx = ln(x)

S [1/y*dy/dx]*dx = S ln(x)dx

S 1/y*dy = S ln(x)dx.....


Svar #2
26. november 2006 af Sahar (Slettet)

Jeg har gjort det samme. Jeg får det til y = c*e^xlnx-x. Men jeg er i tvivl om det er en forskrif.

Brugbart svar (0)

Svar #3
26. november 2006 af hackerjohn (Slettet)

det burde det være.. og så skal du indsætte P og derefter går du værdien af konstanten c

Brugbart svar (0)

Svar #4
27. november 2006 af mathon

...y = C*e^(xlnx-x)

er helt klart en forskrift og oven i købet den korrekte!...

Skriv et svar til: Forskrift..hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.