Matematik
opg. 4.036
27. november 2006 af
Gymna2g (Slettet)
Hej alle
Beder om hjælp til en potensfunktion f(x) = x^a, der lyder således:
Bestem a, når det oplyses, at f(2x) = 5*f(x)
Håber at der er nogle matematiske hjerner, der vil hjælpe..
Beder om hjælp til en potensfunktion f(x) = x^a, der lyder således:
Bestem a, når det oplyses, at f(2x) = 5*f(x)
Håber at der er nogle matematiske hjerner, der vil hjælpe..
Svar #1
27. november 2006 af Lurch (Slettet)
prøv at skriv dine oplysninger op matematisk.
Dvs indsæt dine oplysninger i f(2x) = 5*f(x)
Dvs indsæt dine oplysninger i f(2x) = 5*f(x)
Svar #2
27. november 2006 af LanioX (Slettet)
Du ved at f(2x) = (2x)^a = 2^a*x^a= 5*f(x) = 5*x^a hvilket giver du 2^a = 5 og a=ln(5)/ln(2)
Svar #3
27. november 2006 af Lurch (Slettet)
#2 Der var allerede hintet i den retning. Prøv at lad folk selv løse opgaverne. Det lærer de mere af
Skriv et svar til: opg. 4.036
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
