Matematik

Hjælp!

28. november 2006 af Amaana (Slettet)
Hej!

Jeg har en opgave og jeg ved ikke hvordan jeg skal løse den. Please hjælp!

Opgaven:
Massen af det kemisk virksomme stof i valiumpiller(diazepam) reduceres i menneskelegemet med 2% i timen. Hvor mange timer går der, inden stofmængden er halveret?

Please hjælp

På forhånden mange tak.

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. november 2006 af downunderII (Slettet)

De to procent må vel være i et vis antal kg eller noget... Der må være en faktor mere???

Brugbart svar (0)

Svar #2
28. november 2006 af mathon

m(t) = mo*(1-0.02)^t, [t]=timer

m(t) = mo*0.98^t

m(T) = 0.5*mo = mo*0.98^T, hvor T er halveringstiden

0.5 = 0.98^T

ln(0.5) = T*ln(0.98)

T = ln(0.5)/ln(0.98) = 34.3096_timer = 1_døgn_10_timer_18_minutter_34.6_sekunder

Svar #3
28. november 2006 af Amaana (Slettet)

Nej, der er ikke mere faktorer.
Jeg har skrevet det præcis som det står i bogen.

Jeg vil meget gerne have hjælp

Brugbart svar (0)

Svar #4
28. november 2006 af mathon

ln(0.5) = T*ln(0.98)

T = ln(0.5)/ln(0.98)

Svar #5
28. november 2006 af Amaana (Slettet)

Tusind tak mathon!!!

Jeg skal lige forstår hvad mo står for ellers har jeg forstået det hele. Endnu engang tusind tak

Brugbart svar (0)

Svar #6
28. november 2006 af mathon

mo = "m nul" = m(0) - massen til begyndelsestidspunktet/indtagelsestidspunktet

Skriv et svar til: Hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.