Matematik
Let matematik
28. november 2006 af
freddie23 (Slettet)
Dette burde sikkert være let for nogen af jer, men jeg har altid haft svært ved matematik, specielt procent.
Opgaven lyder;
Hvor mange procent er 650 kr større end 26 kr?
Der skulle være 2 måder at løse opgaven på.
Takker :).
Opgaven lyder;
Hvor mange procent er 650 kr større end 26 kr?
Der skulle være 2 måder at løse opgaven på.
Takker :).
Svar #2
28. november 2006 af me_strix (Slettet)
Du kan stille en ligning op, som (jeg synes) er nem at huske.
1% af 26 er 26/100 = 0,26
Dette tal skal du gange med x for at få 650.
Hvor x er det antal procent udfra 26, der giver 650.
Så nu har du ligningen (26/100)*x = 650 <=>
x = (650*100)/26
Folk skriver normalt denne ligning x = (650/26)*%
Du skal finde ud af, hvor mange procent 650 er større end 26, derfor skal du trække 100% fra x.
Det er lidt det samme, som -Zeta- har gjort 100%=26
Men opgavens svar = (650*100)/26 - 100
Håber ikke det blev for forvirrende!!
1% af 26 er 26/100 = 0,26
Dette tal skal du gange med x for at få 650.
Hvor x er det antal procent udfra 26, der giver 650.
Så nu har du ligningen (26/100)*x = 650 <=>
x = (650*100)/26
Folk skriver normalt denne ligning x = (650/26)*%
Du skal finde ud af, hvor mange procent 650 er større end 26, derfor skal du trække 100% fra x.
Det er lidt det samme, som -Zeta- har gjort 100%=26
Men opgavens svar = (650*100)/26 - 100
Håber ikke det blev for forvirrende!!
Skriv et svar til: Let matematik
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
