Matematik
Indekstal
28. november 2006 af
AuinK (Slettet)
Holla ;D Kan I lige kigge om det er korrekt ??
I tabellen vises indekstallene for omsætningen i tips med 1990/91 som basisår.
Årstal : 1990/91 - 1991/92- 1992/93 - 1993/94
Indekstal: 100 - 84 - 66,1 - 54,9
a ) Det oplyses, at omsætningen i tips i 1992/93 var 777 mio. kr. Beregn omsætningen i de andre år .
a) A: Til indekstallet 100 svarer en omsætning på [777 mio/66.1]*100 = 1175491679
Til indekstallet 84 svarer en omsætning på [777 mio/66.1]*84 = 9874130106
Til indekstallet 54.9 svarer en omsætning på [777 mio/66.1]*54.9 = 645344931.9
b) I 1994/95 og 1995/96 var omsætningen henholdsvis 498 mio. kr. og 441 mio. kr. Beregn indekstallene for 1994/95 og 1995/96
b) 498.000.000 / 1.175.491.679 * 100 = 283,7741384
441.000.000 / 1.175.491.679 * 100 = 37,51621622
c) Beregn faldet fra 1991/92 til 1992/93 og fra 1992/93 til 1993/94 i procent
c) 84-66,1 = 17,9 - 17,9 *100/100 = 17,9 -
66,1-54,9 = 11,2 - 11,2 * 100 / 100 = 11,2 -
d) Beregn nye indekstal med 1993/94 som basisår.
d) 100 * 100/ 54,9 = 182,1493625
84 * 100 / 54,9 = 153,0054645
66,1 * 100 / 54,9 = 120,4007286
I tabellen vises indekstallene for omsætningen i tips med 1990/91 som basisår.
Årstal : 1990/91 - 1991/92- 1992/93 - 1993/94
Indekstal: 100 - 84 - 66,1 - 54,9
a ) Det oplyses, at omsætningen i tips i 1992/93 var 777 mio. kr. Beregn omsætningen i de andre år .
a) A: Til indekstallet 100 svarer en omsætning på [777 mio/66.1]*100 = 1175491679
Til indekstallet 84 svarer en omsætning på [777 mio/66.1]*84 = 9874130106
Til indekstallet 54.9 svarer en omsætning på [777 mio/66.1]*54.9 = 645344931.9
b) I 1994/95 og 1995/96 var omsætningen henholdsvis 498 mio. kr. og 441 mio. kr. Beregn indekstallene for 1994/95 og 1995/96
b) 498.000.000 / 1.175.491.679 * 100 = 283,7741384
441.000.000 / 1.175.491.679 * 100 = 37,51621622
c) Beregn faldet fra 1991/92 til 1992/93 og fra 1992/93 til 1993/94 i procent
c) 84-66,1 = 17,9 - 17,9 *100/100 = 17,9 -
66,1-54,9 = 11,2 - 11,2 * 100 / 100 = 11,2 -
d) Beregn nye indekstal med 1993/94 som basisår.
d) 100 * 100/ 54,9 = 182,1493625
84 * 100 / 54,9 = 153,0054645
66,1 * 100 / 54,9 = 120,4007286
Svar #1
28. november 2006 af elmozensch (Slettet)
umiddelbart når jeg ser det igenennem, ser det meget korrekt ud.
så hvis det skal afleveres, så kan du bare gøre det :D
så hvis det skal afleveres, så kan du bare gøre det :D
Skriv et svar til: Indekstal
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
