Matematik
andengradsligning!!
28. november 2006 af
Nørden12345 (Slettet)
skal aflevere det her imorgen.. har brugt hele dagen på at lave det , uden held.
skal laves vha. diskriminant-metoden.
kvd(2x^2)-kvd(2x)-kvd(8)=0
altså jeg får diskriminanten til :
d=b^2- 4*a*c<=>
d= 2- ( 4*1,41*(-2,82)<=>
d= 2- (-16)= 18
altså at d>0, dvs. 2 løsninger.
men når jeg taster hele ligningen på lommeregneren får jeg x=4, dvs. kun en løsning..
hvad gør jeg forkert?
hjælp!!
skal laves vha. diskriminant-metoden.
kvd(2x^2)-kvd(2x)-kvd(8)=0
altså jeg får diskriminanten til :
d=b^2- 4*a*c<=>
d= 2- ( 4*1,41*(-2,82)<=>
d= 2- (-16)= 18
altså at d>0, dvs. 2 løsninger.
men når jeg taster hele ligningen på lommeregneren får jeg x=4, dvs. kun en løsning..
hvad gør jeg forkert?
hjælp!!
Svar #3
28. november 2006 af ibibib (Slettet)
Så er løsninger -1 og 2.
Du taster vel parenteserne forkert ind på din lommeregner?
Du taster vel parenteserne forkert ind på din lommeregner?
Svar #4
28. november 2006 af Nørden12345 (Slettet)
nej.. der står som har skrevet i 1.
kvd(2x^2)-kvd(2x)-kvd(8)=0
kvd(2x^2)-kvd(2x)-kvd(8)=0
Svar #5
28. november 2006 af ibibib (Slettet)
Så er det en forklædt andengradsligning.
Sæt t=kvd(x) så er ligningen
kvd(2)·t²-kvd(2)·t-kvd(8)=0
og den har løsninger t=-1 og t=2.
Da t=kvr(x) skal du løse ligningerne
-1=kvd(x) og 2=kvr(x), og der er kun en løsning.
Sæt t=kvd(x) så er ligningen
kvd(2)·t²-kvd(2)·t-kvd(8)=0
og den har løsninger t=-1 og t=2.
Da t=kvr(x) skal du løse ligningerne
-1=kvd(x) og 2=kvr(x), og der er kun en løsning.
Skriv et svar til: andengradsligning!!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
