Matematik
koordinaterne til skæringspunkterne..
29. november 2006 af
Jelly (Slettet)
Linjen m har parameterfremstillingen:
m: (x,y,z) = (12t, 2-5t, 4-4t)
Bestem koordinaterne til skæringspunkterne med de tre koordinatplaner.
Har siddet med denne opgave i lang tid, og er ikke kommet nogle vegne. Håber derfor nogle vil komme med ideer til en løsning af opgaven.
På forhånd tak!
m: (x,y,z) = (12t, 2-5t, 4-4t)
Bestem koordinaterne til skæringspunkterne med de tre koordinatplaner.
Har siddet med denne opgave i lang tid, og er ikke kommet nogle vegne. Håber derfor nogle vil komme med ideer til en løsning af opgaven.
På forhånd tak!
Svar #1
29. november 2006 af elmozensch (Slettet)
har du ikke en almen formel for en parameterfremstilling??
mener at det er:
X = Xo + t
Y = Yo + t
Z = Zo + t
og så indsætter du tallene
X = 0 + 12t
Y = 2 - 5t
Z = 4 - 4t
så sætter du en af ligninger lig med nul og finder t, som så indsættes i de andre to formler.
f.eks. ligning z
= 4 - 4t
-4 = -4t
1 = t
det ettal indsættes nu i x og y ligningen
X = 0 + 12*1
X = 12
Y = 2 - 5*1
Y = -3
nu har du et punkt, som lyder på (12;-3;0)
mener at det er:
X = Xo + t
Y = Yo + t
Z = Zo + t
og så indsætter du tallene
X = 0 + 12t
Y = 2 - 5t
Z = 4 - 4t
så sætter du en af ligninger lig med nul og finder t, som så indsættes i de andre to formler.
f.eks. ligning z
= 4 - 4t
-4 = -4t
1 = t
det ettal indsættes nu i x og y ligningen
X = 0 + 12*1
X = 12
Y = 2 - 5*1
Y = -3
nu har du et punkt, som lyder på (12;-3;0)
Svar #2
29. november 2006 af Jelly (Slettet)
okay...tusind tak!
Men hvordan finder jeg de to andre punkter?
Håber på hjælp.
Men hvordan finder jeg de to andre punkter?
Håber på hjælp.
Svar #3
29. november 2006 af elmozensch (Slettet)
det gør du på samme måde, bare ved at finde t for ligning x og indsætte den i ligningen til y og z
så har du skæring med yz-planen.
find t i ligningen y og du indsætter det t i de andre to ligninger og du finder skæring for xz-planen
det som jeg har gjort er skæring for xy-planen
så har du skæring med yz-planen.
find t i ligningen y og du indsætter det t i de andre to ligninger og du finder skæring for xz-planen
det som jeg har gjort er skæring for xy-planen
Skriv et svar til: koordinaterne til skæringspunkterne..
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
