Matematik
'udregn tallet'
30. november 2006 af
gittemaja (Slettet)
(9 3/2) + (8 2/3)
det er jo brøker, så kan jeg ikke huske hvad man skal når der står + skal man gange brøkerne på kryds sådan at der står:
(9 9/4) + (8 9/4)
eller
(9 6/6) + (8 6/6) = 19
??
det er jo brøker, så kan jeg ikke huske hvad man skal når der står + skal man gange brøkerne på kryds sådan at der står:
(9 9/4) + (8 9/4)
eller
(9 6/6) + (8 6/6) = 19
??
Svar #1
30. november 2006 af csj335 (Slettet)
Du skal få fælles nævner. Det gør du ved at gange brøkerne op med hinanden.
dvs der kommer til at stå således i brøkerne:
3/2 + 2/3 = 9/6 + 6/9 = 15/9 => 1 6/9. dette lægger du til 9+8(17) så der kommer til at stå:
17 + 1 6/9 bliver det hele lig med 18 6/9.
og forkortet version: 18 1/3.
dvs der kommer til at stå således i brøkerne:
3/2 + 2/3 = 9/6 + 6/9 = 15/9 => 1 6/9. dette lægger du til 9+8(17) så der kommer til at stå:
17 + 1 6/9 bliver det hele lig med 18 6/9.
og forkortet version: 18 1/3.
Svar #2
30. november 2006 af gittemaja (Slettet)
jeg får mit til at blive 17 5/3 og det giver 18 3/1
Skriv et svar til: 'udregn tallet'
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
