Historie

2.-års opgave i historie..

30. november 2006 af Frede-tingen (Slettet)
Hejsa, jeg har aldrig været inde på siden før i dag, så ved ikke helt hvordan det virker, (burde egentlig skrive biologirapport nu), men jeg tænkte på om der var nogen der vidste noget om den amerikanske uafhængighedserklæring? Jeg skal skrive opgave om det i næste uge, men jeg ved næsten ikke noget om emnet, og det gør det lidt svært for mig at udforme en spændende problemformulering. Men hvis der er nogen der har et forslag til en spændende problemformulering, eller en ny/anderledes side at belyse emnet på, vil jeg meget gerne høre fra jer..

På forhånd tak..

Frede (2.g)

Brugbart svar (0)

Svar #1
01. december 2006 af FredeW

Tja, det fungerer på den måde, at man skriver et indlæg, og så håber man på, man får et svar, man kan bruge til noget ;-)

Hvad det vil være godt at komme ind på, kommer jo lidt an på, hvad du synes er spændende.
Eksempelvis kan man, hvis man er til den slags, genfinde store dele af det traditionelle, liberale tankegods i i Uafhængighedserklæringen (men her vil du så nok også skulle Forfatningen, hvis billedet skal være helt).

Man kan f.eks. tage følgende citat fra erklæringen: "Vi anser disse sandheder for selvindlysende, at alle mennesker er skabt lige, og at de af deres Skaber har fået visse umistelige rettigheder, heriblandt retten til liv, frihed og stræben efter lykke" - Ideerne bag citatet er stort set planket fra den engelske filosof John Locke.Bemærk her at lighed ikke skal forstås som i materiel lighed, men som i lighed i muligheder (hvad man så for øvrigt kunne argumentere for ikke var til stede...).

En anden mulighed kunne være at fokusere lidt mindre på ideerne og lidt mere på historien. Hvilken betydning havde det for historien, at USA blev frit? Hvordan påvirkede det Nordamerikas udvikling? (Og Englands for den sags skyld?)
Problemet bliver vel bare her, at du går lidt væk fra at skrive om selve Uafhængighedserklæringen

Skriv et svar til: 2.-års opgave i historie..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.