Matematik
konvergerer
30. november 2006 af
MrJonas (Slettet)
Jeg har funktionen 1/k(k+1), hvor jeg under sum tegnet har k=1, som så vidt jeg betyder at k starter ved 1. Så ved jeg at at der skal være n led, altså at n står over sum tegnet.
Jeg skal nu bevise at det er lig 1 - 1(n+1)..
hvordan gør jeg det?
Jeg skal nu bevise at det er lig 1 - 1(n+1)..
hvordan gør jeg det?
Svar #1
30. november 2006 af Madsst (Slettet)
Er du sikker på at du har skrevet det rigtigt op? Jeg får [k(k+1)]^[1-n] og det synes jeg ikke lige kan reduceres. Formentlig bare mig der ikke kan regne men du kan jo lige tjekke...
Svar #2
01. december 2006 af Dominik Hasek (Slettet)
#0:
Jeg har svært ved at forstå hvad du mener. Er der tale om
sum_{k=1}^{n}[1/(k(k+1))]
som du skal vise er lig med
1 - 1/(n+1)
oder was?
Hvis det er tilfældet, bruger du bare induktion.
Jeg har svært ved at forstå hvad du mener. Er der tale om
sum_{k=1}^{n}[1/(k(k+1))]
som du skal vise er lig med
1 - 1/(n+1)
oder was?
Hvis det er tilfældet, bruger du bare induktion.
Skriv et svar til: konvergerer
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
