Matematik
Eksamensopgave 3.010
02. december 2006 af
Cesc (Slettet)
Hej..
Håber at der er en der lige hurtigt kan hjælpe mig med denne opgave.. Dem som ikke ved hvordan den lyder:
3.010:
Figuren viser en klippevæg, hvis højde AF, man ænsker at bestemme. En stok ST er anbragt således, at sigtelinjen fra udgangspunktet U gennem T rammer klippens top A. Stokken står vinkelret på linjen, der forbinder U og F.
Så lige nogle mål fra figuren:
FS=15,3 m
SU=3,2 m
ST=2,1 m
Beregn klippevæggens hæjde på grundlag af de på figuren opgivne mål..
Håber virkelig der er en der lige hjælper mig lidt..
På forhånd takker..
Cesc
Håber at der er en der lige hurtigt kan hjælpe mig med denne opgave.. Dem som ikke ved hvordan den lyder:
3.010:
Figuren viser en klippevæg, hvis højde AF, man ænsker at bestemme. En stok ST er anbragt således, at sigtelinjen fra udgangspunktet U gennem T rammer klippens top A. Stokken står vinkelret på linjen, der forbinder U og F.
Så lige nogle mål fra figuren:
FS=15,3 m
SU=3,2 m
ST=2,1 m
Beregn klippevæggens hæjde på grundlag af de på figuren opgivne mål..
Håber virkelig der er en der lige hjælper mig lidt..
På forhånd takker..
Cesc
Svar #1
02. december 2006 af Lurch (Slettet)
jeg antager klippen igså står vinkelret med UF?
Hvis du ser på figuren, vil du se at der er to ligedannede trekanter, UAF og UTS. Du kan regne forholdet mellem sidelægderne ud fra dine opgivne mål, og derved finde klippens højde.
Nu har jeg ikke set tegningen, så jeg håber jeg har fårstået opgaven rigtig
Hvis du ser på figuren, vil du se at der er to ligedannede trekanter, UAF og UTS. Du kan regne forholdet mellem sidelægderne ud fra dine opgivne mål, og derved finde klippens højde.
Nu har jeg ikke set tegningen, så jeg håber jeg har fårstået opgaven rigtig
Skriv et svar til: Eksamensopgave 3.010
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
