LaTeX

2 spørgsmål

02. december 2006 af eightx2 (Slettet)
1) Jeg har et align-miljø bestående af to linjer. De skal begge have "nummerering", med a og b.
Jeg har prøvet at skrive følgende:

\begin{align}
2 &= 2kt+3k \label{eq:a} \2t &= kt^2+4k \label{eq:b}
\end{align}

I stedet for a og b skriver den tal, i den rækkefølge det nu passer ind i dokumentet. Hvordan får jeg det til at være bogstaver?

2) x \in \mathbb{R} \backslash \{0,2\}
Når jeg ser på det i pdf'en, er det som om at alt efter R er placeret lidt længere nede end resten af linjen. Hvordan fikses dette, hvis muligt?

Brugbart svar (2)

Svar #1
02. december 2006 af sigmund (Slettet)

ad 1) Prøv at sætte align-miljøet ind i et subequations-miljø. Er det hvad du ønsker?

ad 2) Jeg tror, at det er \mathbb{R}, der placeres for højt. Prøv med raisebox. Hvad med

$x\in\ raisebox{-0.12mm}{$\mathbb{R}$}\backslash\{0,2\}$

Brugbart svar (2)

Svar #2
04. december 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

#0:
Ad 1)
Brug \tag{} til at få det ønskede label.


Ad 2)
Jeg tror det må være noget i din opsætning som gør det, for jeg har ingen problemer med det.

Svar #3
04. december 2006 af eightx2 (Slettet)

#1
1) Ikke lige hvad jeg ønskede, men nu ved jeg da hvordan jeg laver sådan noget.

2) Virker ikke, pdflatex klager over at \mathbb{R} kun kan bruges i math-mode - well, jeg er skam i math-mode.


#2
1) Det virker med navngivningen, men hvad så når man vil referere til dem? Bliver man så nødt til at skrive (a) og (b) med almindelig tekst?

2) Min opsætning (går ud fra det er dette du mener) er følgende:

-----------
\documentclass[a4paper]{article}
\usepackage[latin1]{inputenc}
\usepackage[danish]{babel}
\usepackage[T1]{fontenc}
\usepackage{amsmath,amssymb}
\usepackage[amssymb]{SIunits}
\usepackage{icomma}
\usepackage{fancyhdr}
\usepackage{graphicx}
\usepackage{float}
\usepackage{geometry}
\geometry{left=2cm,right=2cm}
\pagestyle{fancy}
-----------

Deri fejlen ligger?

Brugbart svar (2)

Svar #4
04. december 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

#3:
Ad 1)
Nej, du refererer bare med \label + \eqref som du plejer, men den synlige reference i PDF-dokumentet (eller hvilket format du nu end vælger at udskrive til) bliver til det du skrev med \tag{}.


Ad 2)
Det er rigtig godt at du kun skriver det ment nødvendige, men jeg bliver vist nødt til at have lidt mere information, så prøv at send mig en mail med din .tex-fil.

Brugbart svar (2)

Svar #5
04. december 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

#4:
Rettelse:

det ment nødvendige --> et minimalt eksempel

Svar #6
04. december 2006 af eightx2 (Slettet)

#4
Synes ikke det virker med følgende:

\tag{a} og \eqref{eq:a}

eller

\tag{a} og \eqref{a}

Brugbart svar (2)

Svar #7
04. december 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

#6:
Hmm ... lyder underligt. Mener bestemt at det er sådan jeg plejer at gøre, men kan da godt være at jeg bare er træt og ikke fatter noget lige nu.

Jeg har ikke tid til at se på det mere i aften, men skal nok tage et kig på det når jeg får tid.

Brugbart svar (2)

Svar #8
04. december 2006 af sigmund (Slettet)

Eightx2,

Jeg tror, jeg har fundet den løsning, du leder efter. Det går ud på, at vi definerer en ny kommando, der, når den kaldes, redefinerer ligningsmarkøren til et bogstav. Derudover definerer vi en kommando, der bringer os tilbage til den sædvanlige ligningsmarkør, nemlig tal.

Idéen er hentet fra "Guide to LaTeX, Fourth Edition", hvor der på s. 190 er et lignende eksempel.

Sæt følgende i din præambel:


ewcounter{saveeqn}

ewcommand{\alpheqn}{\setcounter{saveeqn}{\value{equation}}%
\ renewcommand{\theequation}
{\mbox{\alph{equation}}}}

ewcommand{eseteqn}{\setcounter{equation}{\value{saveeqn}}%
\ renewcommand{\theequation}{\arabic{equation}}}
--------
Ved at kalde \alpheqn skifter du nu til nummerering med bogstaver. For at skifte tilbage til tal-nummerering, kalder du \ reseteqn.

P.S.: I flere af mine indlæg har jeg mellemrum mellem backslash og r. Dette for at forummet ikke skal spise "backslash r". Det har åbenbart en betydning i HTML. Dette gælder også for mit eksempel i #1.

Svar #9
04. december 2006 af eightx2 (Slettet)

#8
Den sidste linje, hvori der bl.a. indgår "arabic", gør, at pdflatex kommer op med "Missing \begin{document}". Dette kommer dog linjen efter i dokumentet.

Brugbart svar (2)

Svar #10
04. december 2006 af sigmund (Slettet)

#9,

Læg mærke til mellemrummet mellem backslash og r. Har du fjernet det? Også står der
ewcommand{eseteqn} et sted. Det rigtige er \ resetequation, uden mellemrum mellem backslash og r.

Det kompilerer fint hos mig. Hvorfor det ikke virker hos dig, kan jeg ikke sige. Måske er der et mellemrum mellem backslash og r, som du har glemt at fjerne et sted (antagende at du har kopieret mit eksempel direkte).

Svar #11
04. december 2006 af eightx2 (Slettet)

#10
Havde husket at slette mellemrummene, men glemte det med reseteqn. Nu virker det, men nu starter den fra bogstavet c! Hvorfor i alverden synes den nu det er smartere at starte med det, i stedet for a?

Brugbart svar (2)

Svar #12
04. december 2006 af sigmund (Slettet)

#11,

Jeg har nu opdaget andre problemer med min løsning. I stedet vil jeg foreslå, at du ser på ss. 17--18 i ftp://cam.ctan.org/tex-archive/info/math/voss/mathmode/Mathmode.pdf . Der kan du så ændre "roman" til "alph", eller bare tilføje en "\setalph" kommando.

Skriv et svar til: 2 spørgsmål

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.