Matematik

Til i morgen

03. december 2006 af Hans4444 (Slettet)
Nogen som kan hjælpe med denne opgave

Bevis følgende nyttige sætning: I en trekant er hypotenusen dobbelt så stor som en den lille katete, og den store katete er lig med den lille katete multipliceret med
(Vink: Spejl trekanten i den længste katete)



Svar #1
03. december 2006 af Hans4444 (Slettet)

Ingen som kan hjælpe?

Brugbart svar (0)

Svar #2
03. december 2006 af Lurch (Slettet)

Der mangler da vist nogle oplysninger i din opgave. Det du skal bevise gælder jo ikke for alle retvinklede trekanter.

Brugbart svar (0)

Svar #3
03. december 2006 af Shase (Slettet)

Kald den korte katete for a. Den lange for b og hypotenusen c

vi ved ud fra pytagoras sætning at: a^2 + b^2 = c^2

ud fra det kan du regne forholdende ud.

Håber det hjælper.

Brugbart svar (0)

Svar #4
04. december 2006 af Shase (Slettet)

Men den store katete er ligemed den lille katete gange 1,732

Og til at bevise det skal du nok finde beviset for phytagoras sætning frem og lave den med din retvinklede trekant.


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. december 2006 af Lurch (Slettet)

Jeg forstår slet ikke det I siger?
Der må da mangle nogle oplysninger til opgaven. Der må være tale om en bestemt slags retvinklede trekanter

Brugbart svar (0)

Svar #6
04. december 2006 af Shase (Slettet)

Jo, men når den nu er retvinklet kan man jo godt bevise forholdet imellem kateterne ud fra phytagoras sætning

Brugbart svar (0)

Svar #7
04. december 2006 af Lurch (Slettet)

Ja, man kan lave nogle forhold, men de vil aldrig altid være 1,7, eller hypotenusen vil aldrig altid være dobbelt så stor som den mindste katete.
Måske jeg bare ikke forstår opgaven. JEg er træt og går i seng :)

Brugbart svar (0)

Svar #8
04. december 2006 af Shase (Slettet)

Der står heller ikke i opgaven at den altid er dobbel så stor :-)Kun i den pågældende opgave. Men eftersom den er retvinklet er det jo bare at gå amok med Phytagoras bevis.

Brugbart svar (0)

Svar #9
04. december 2006 af mathon

Bevis følgende nyttige sætning: I en trekant er hypotenusen dobbelt så stor som en den lille katete, og den store katete er lig med den lille katete multipliceret med sqr(3)
(Vink: Spejl trekanten i den længste katete)

når spejlingen ER foretaget, ses det, at den fremkomne trekant - oprindelige trekant + spejlbillede - udgør en ligesidet trekant.
Den oprindelige trekant var altså en 30 - 60 trekant, hvorfor

katete_lille = hypotenusen*sin(30)= (1/2)*hypotenusen
og
katete_stor = hypotenusen*cos(30) = sqr(3)/2*hypotenusen = sqr(3)*[(1/2)*hypotenusen] = sqr(3)* katete_lille

Brugbart svar (0)

Svar #10
04. december 2006 af mathon

se evt.
http://peecee.dk/?id=15130

Skriv et svar til: Til i morgen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.