Matematik
plans ligning
04. december 2006 af
M-E (Slettet)
hei. jeg har fået stillet en opgave omkring en plans ligning. synes jeg gør det rigtig, men tror jeg har set mig blind på opgaven. håber der er en der kan hjælpe.
OPGAVE: find en ligning for planen alfa der går igennem punkterne A(1,1,0) B(11,11,8) C(7,7,6)
jeg har lavet 2 retningsvektorer (AB og AC) og har lavet en parameterfremdtilling ud fra det. derefter har jeg prøvet at eliminere s eller t parameteren, men kan slet ikke få det til at gå op i sidste ende.
håber der er en der kan hjælpe..
venlig hilsen
OPGAVE: find en ligning for planen alfa der går igennem punkterne A(1,1,0) B(11,11,8) C(7,7,6)
jeg har lavet 2 retningsvektorer (AB og AC) og har lavet en parameterfremdtilling ud fra det. derefter har jeg prøvet at eliminere s eller t parameteren, men kan slet ikke få det til at gå op i sidste ende.
håber der er en der kan hjælpe..
venlig hilsen
Svar #1
04. december 2006 af eleka (Slettet)
Hvis det er en ligning skal du krydse de to retningsvektorer, hvorefter det er:
a(x-x0)+b(y-y0)+c(z-z0)=0, med normalvektoren: (a,b,c)
a(x-x0)+b(y-y0)+c(z-z0)=0, med normalvektoren: (a,b,c)
Svar #3
04. december 2006 af M-E (Slettet)
mine retningsvektorer får jeg til ab=10,10,8
og ac= 6,6,0
når jeg elilminere s får jeg
x-y = 0
8y-10z = 8+48t
jeg går ud fra at næste trin så er at eliminere t parameteren så jeg får ligningen for planen. men hvordan gør jeg det, når der ikke er nogen t værdi i den første ligning?
og ac= 6,6,0
når jeg elilminere s får jeg
x-y = 0
8y-10z = 8+48t
jeg går ud fra at næste trin så er at eliminere t parameteren så jeg får ligningen for planen. men hvordan gør jeg det, når der ikke er nogen t værdi i den første ligning?
Skriv et svar til: plans ligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
