Matematik
Hjlælp til integralregning
04. december 2006 af
rexden1
Hejsa, jeg er i tvivl om hvordan jeg løser denne opgave:
int(x/sqrt(x)) ?
Skal jeg bruge partiel, eller kan den løses ved substitution... Jeg kan ikke helt gennemskue den
int(x/sqrt(x)) ?
Skal jeg bruge partiel, eller kan den løses ved substitution... Jeg kan ikke helt gennemskue den
Svar #1
04. december 2006 af Waterhouse (Slettet)
Lidt potensregning er nok. :)
Husk, at sqrt(x)=x^(1/2). Vi har så, at
x/sqrt(x) =
x^1/x^(1/2) =
x^(1-1/2) =
x^(1/2) =
sqrt(x)
Den burde være til at integrere.
Husk, at sqrt(x)=x^(1/2). Vi har så, at
x/sqrt(x) =
x^1/x^(1/2) =
x^(1-1/2) =
x^(1/2) =
sqrt(x)
Den burde være til at integrere.
Skriv et svar til: Hjlælp til integralregning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
