Matematik
En Triggy Differentialligning
05. december 2006 af
ScorpioZ (Slettet)
Hey
Sidder lige med en Differentialligning der driller lidt.
Jeg kan ikke findeu d af at bestemme den fuldstændige løsning, til dy/dx = -y^2
Hvis nogen ville give mig lidt vejledning så ville det være super nice.
Derudover har jeg også et andet problem, jeg har i en anden opgave oplyst følgende f(4)=1 samt at løsningen til f'(x)+f(x) = 2
jeg skal nu bestemme f''(4) Hvad gør jeg ? er lidt lost
Sidder lige med en Differentialligning der driller lidt.
Jeg kan ikke findeu d af at bestemme den fuldstændige løsning, til dy/dx = -y^2
Hvis nogen ville give mig lidt vejledning så ville det være super nice.
Derudover har jeg også et andet problem, jeg har i en anden opgave oplyst følgende f(4)=1 samt at løsningen til f'(x)+f(x) = 2
jeg skal nu bestemme f''(4) Hvad gør jeg ? er lidt lost
Svar #1
05. december 2006 af ibibib (Slettet)
Benyt separation af de variable.
dy/dx = -y^2 <=>
y^2dy=dx <=>
1/3y^3 = x+k
Jeg forstår ikke f' ' i andet spørgsmål.
dy/dx = -y^2 <=>
y^2dy=dx <=>
1/3y^3 = x+k
Jeg forstår ikke f' ' i andet spørgsmål.
Svar #2
05. december 2006 af Lurch (Slettet)
1) bruge separation af de variable
dy/dx = -y^2
1/y^2 dy = -dx
integrer på begge sider
Elelrs er der måske en løsningsformel til en ligning af den form i din bog?
2) Prøv at differentier f'(x) + f(x) = 2 i forhold til x
dy/dx = -y^2
1/y^2 dy = -dx
integrer på begge sider
Elelrs er der måske en løsningsformel til en ligning af den form i din bog?
2) Prøv at differentier f'(x) + f(x) = 2 i forhold til x
Skriv et svar til: En Triggy Differentialligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
