Matematik
Mat-opgave...
06. marts 2004 af
bml (Slettet)
Hej!
Er der ikke nogen der kan hjælpe mig med følgende opgave:
En familie af funktioner f er bestemt ved
f(x)=x^3+3x^2+(a+2)x+2a
Bestem de værdier af a, for hvilke den tilhørende funktion er voksende.
Er der ikke nogen der kan hjælpe mig med følgende opgave:
En familie af funktioner f er bestemt ved
f(x)=x^3+3x^2+(a+2)x+2a
Bestem de værdier af a, for hvilke den tilhørende funktion er voksende.
Svar #1
06. marts 2004 af sigmund (Slettet)
En funktion f er voksende, når differentialkvotienten f' er positiv eller lig nul. Dvs. at du først skal differentiere f, og finde f'(x). De værdier af a, for hvilke f er voksende, findes så ved at løse ligningen f'(x)>=0.
Svar #3
07. marts 2004 af erdos (Slettet)
a er jo bare et tal...
så hvis du skal differentiere funktionen g(x) givet ved (a+2)x+2a er resultatet:
g'(x) = (a+2)
så hvis du skal differentiere funktionen g(x) givet ved (a+2)x+2a er resultatet:
g'(x) = (a+2)
Skriv et svar til: Mat-opgave...
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
