Fysik

Bevægelsesmængde

07. december 2006 af htxFREAK (Slettet)
Hej :)

jeg har fået en fysikopgave for, som omhandler bevægelsesmængde+impuls, men der er to ting jeg er i tvivl om.

Hvem fandt først en brugbar sammenhæng?
Jeg har ledt en hel del efter et svar, og de to muligheder jeg er kommet op med er "Einstein" eller "Galelei", men hvad siger i?

og

Hvorfor kan man ikke bruge vores andre kendte værktøjer (formler) i visse tilfælde?

Er der nogle der ved det?

Brugbart svar (0)

Svar #1
07. december 2006 af Lurch (Slettet)

Den opgave må du vist uddybe lidt

Brugbart svar (0)

Svar #2
07. december 2006 af Nyomic (Slettet)

p = m * v

hvor en partikels impuls er p, m dens masse og v dens hastighed.
Ved ikke hvem der fandt ud af det.. ?

Brugbart svar (0)

Svar #3
07. december 2006 af Nyomic (Slettet)

men jeg ville ikke satse på Einstein ell Galilei =)

Svar #4
10. december 2006 af htxFREAK (Slettet)

Nogle andre der har nogle ideer?

Det med hvem der først fandt en brugbar sammenhæng er det vigtigste, er der virkelig ingen der ved det? :P

Brugbart svar (0)

Svar #5
19. maj 2009 af jalo (Slettet)

Jeg mener impulsen kommer af Newtons 2. lov: F=m*a. Derimod ser formlen for impulsen således ud: p=m*v.


Skriv et svar til: Bevægelsesmængde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.