Matematik
Differentiallignign grafer
07. december 2006 af
Panthers88 (Slettet)
Hey derude..
Vil gerne hører om i derude kan give mig nogle input på, forskellen mellem disse to grafer.
1) dy/dt= -0,058(y(t)-20e^(0,0709*t))
2) dy/dt= -0,058(y(t)-20)
Det er meningen at 2) har y=20 som asymptote, mens 1) har y=0 .
Hvordan forklarer man ud fra differentialligningen, at 1) aftager hurtigst ?
Mange tak!
Vil gerne hører om i derude kan give mig nogle input på, forskellen mellem disse to grafer.
1) dy/dt= -0,058(y(t)-20e^(0,0709*t))
2) dy/dt= -0,058(y(t)-20)
Det er meningen at 2) har y=20 som asymptote, mens 1) har y=0 .
Hvordan forklarer man ud fra differentialligningen, at 1) aftager hurtigst ?
Mange tak!
Svar #2
07. december 2006 af sigmund (Slettet)
Svaret må være, at da eksponentialfunktionen aftager hurtigere end den lineære funktion, aftager 1) hurtigere end 2).
Skriv et svar til: Differentiallignign grafer
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
