Matematik
Hjælp, hvad nu med denne?
07. december 2006 af
tumle (Slettet)
Hvis jeg vil differentier 0,5(x-sinx*cosx):
(0,5(x-sinx*cosx))'=
0,5((x)'-(sinx*cosx)')=
0,5(1-cosx*cosx+sinx*(-sinx))=
0,5(1-(cosx)^2-(sinx)^2)
Da (sinx)^2+(cosx)^2=1 får vi at (cosx)^2=1-(sinx)^2
Det kan så sættes ind:
0,5(1-(1-(sinx)^2)-(sinx)^2)
Men det kan da aldrig give (sinx)^2 som det skal, hvordan søren skal det nu gøres :o)
Hilsen
Rasmus
(0,5(x-sinx*cosx))'=
0,5((x)'-(sinx*cosx)')=
0,5(1-cosx*cosx+sinx*(-sinx))=
0,5(1-(cosx)^2-(sinx)^2)
Da (sinx)^2+(cosx)^2=1 får vi at (cosx)^2=1-(sinx)^2
Det kan så sættes ind:
0,5(1-(1-(sinx)^2)-(sinx)^2)
Men det kan da aldrig give (sinx)^2 som det skal, hvordan søren skal det nu gøres :o)
Hilsen
Rasmus
Svar #1
07. december 2006 af bluegambler (Slettet)
Vink:
Det kan være det ville hjælpe at bruge produktregelen...
Det kan være det ville hjælpe at bruge produktregelen...
Svar #2
08. december 2006 af tumle (Slettet)
Jeg forstår det ikke, nu har jeg læst og læst og blevet meget klogere, men bare ikke på det som skal løse denne. Du siger som vink at jeg skal bruge produktregelen, men jeg forstår det ikke, kan du måske uddybe?..
På forhånd mange tak..
Mange hilsner
Rasmus
På forhånd mange tak..
Mange hilsner
Rasmus
Skriv et svar til: Hjælp, hvad nu med denne?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
