Matematik

Hjælp

07. december 2006 af cfc4ever (Slettet)
Hejza alle sammen, ville høre om der er nogen der kan hjælpe mig med at løse nogle matematik opgaver, har nemlig virkelig brug for noget hjælp.

Opgaverne lyder sådan:

Bestem intervallerne hvor følgende funktioner er voksende og aftagende.

a. f(x)= x^2-4x+8

b. f(x)= -2x^3-3x+6

c. f(x)= x^5-5x^3

Håber I kan hjælpe mig.

Mange tak på forhånd.

Brugbart svar (0)

Svar #1
07. december 2006 af hackerjohn (Slettet)

Du skal bare finde f' for hver af den og lave monotoniforhold.... Altså f' = 0. Så indsætte x-værdier der er større og mindre en de fundne x-værdi(er).

I øvrigt husk at en titel ikke må være "Hjælp" eller "haster".. Men en beskrivende overskrift.. Fx i dit tilfælde "intevaller".

Svar #2
07. december 2006 af cfc4ever (Slettet)

okay, lidt indviklet. :-(

du kan vel ikke lave en af dem som et eksempel, så jeg kan gå ud fra den og lave de andre.

Brugbart svar (0)

Svar #3
07. december 2006 af hackerjohn (Slettet)

tjo..

f(x)= x^2-4x+8
f'(x)=2x-4

f'(x)=0 <-> 2x-4=0 <-> x=2

så indsætter vi x=1 og x=3 da det er mindre og større end den x-værdig vi fik:

så f'(1)=-2 negavtiv
og f'(3)=2 positiv

Disse bruges til at afgøre om det er et aftagenede eller stigende inteval.

Så er f(x)= x^2-4x+8:
Aftagenede i ]-oo;2]
Voksende i [2,oo[

Mvh.
Sune Reitz

Svar #4
07. december 2006 af cfc4ever (Slettet)

okii super.

når man så finder f' i b. så bliver det f'(x)=-6x^2-3

men hvordan går man så videre når det står i anden??

Skriv et svar til: Hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.