Matematik

Cirklens ligning

07. december 2006 af badooo (Slettet)
Jeg har en ligning:

0,5x^2 + 0,5y^2 - 2x + 3y = -25

Vi ved, at cirklens ligning har indeholder 2 kvadratsætninger, jeg kan bare ikke lige se dem i stykket oven over.


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. december 2006 af kastermedkat (Slettet)

Nej. Dem danner du selv:
(v0,5*x-v2)^2 + (v0,5*y+1,5*v2)^2 -4,5 -2 = 25
<=> (v0,5*x-v2)^2 + (v0,5*y+1,5*v2)^2 = 31,5.

Normalt er opgaverne lavet med en smule "pænere" tal.

Brugbart svar (0)

Svar #2
07. december 2006 af kastermedkat (Slettet)

Hvor "v" skal forstår som kvadratrod.

Brugbart svar (0)

Svar #3
07. december 2006 af mathon

0,5x^2 + 0,5y^2 - 2x + 3y = -25 ...gang igennem med 2

x^2 + y^2 - 4x + 6y = -50

(x-2)^2 - 4 + (y+3)^2 - 9 = -50

(x-2)^2 + (y+3)^2 = -50 + 13

(x-2)^2 + (y+3)^2 = -37

både (x-2)^2 og (y+3)^2 er større end eller lig med 0, hvorfor deres sum ikke kan blive -37,

opgaveteksten er FORKERT!

Svar #4
07. december 2006 af badooo (Slettet)

Det var jo nøjagtigt, det jeg mente. Altså, jeg kunne ikke lige finde dem i ligningen.


Svar #5
07. december 2006 af badooo (Slettet)

#3
Opgavens resultat = Ø, så det passer nu meget godt. Jeg ville bare lige vide, hvordan man fandt frem til det.

Tak for hjælpen :)

Skriv et svar til: Cirklens ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.