Matematik

Integralregning

07. december 2006 af DanielPetersen (Slettet)
Hvordan finder vi stamfunktionen når

f(x)= 1 / (x^3)+1

Brugbart svar (0)

Svar #1
07. december 2006 af Lurch (Slettet)

Prøv at omskriv den

f(x) = x^(-3) + 1

husk man kan integrere hver led for sig

Svar #2
07. december 2006 af DanielPetersen (Slettet)

Jeg glemte en parentes.
f(x)= 1/ ((x^3)+1)

Brugbart svar (0)

Svar #3
07. december 2006 af Lurch (Slettet)

Det der integral er utrolig kompliceret! I hvilken sammenhæng skal du beregne det?
Jeg fandt løsningen i en opslagsbog.

F(x) = (1/6)ln((x+1)^2/(x^2-1+1)) + 1/(3)^(1/2) * tan^(-1)((2x-1)/3^(1/2))

Brugbart svar (0)

Svar #4
07. december 2006 af Lurch (Slettet)

Det der integral er utrolig kompliceret! I hvilken sammenhæng skal du beregne det?
Jeg fandt løsningen i en opslagsbog.

F(x) = (1/6)ln((x+1)^2/(x^2-1+1)) + 1/(3)^(1/2) * tan^(-1)((2x-1)/3^(1/2))

Brugbart svar (0)

Svar #5
07. december 2006 af Lurch (Slettet)

svaret findes også her
http://www.hostsrv.com/webmab/app1/MSP/quickmath/02/pageGenerate?site=quickmath&s1=calculus&s2=integrate&s3=basic

Brugbart svar (0)

Svar #6
07. december 2006 af Lurch (Slettet)

http://www.hostsrv.com/webmab/app1/MSP/quickmath/02/pageGenerate?site=quickmath&s1=calculus&s2=integrate&s3=basic

Brugbart svar (0)

Svar #7
07. december 2006 af Lurch (Slettet)

Det avr da sata.....

http://quickmath.com/

Svar #8
08. december 2006 af DanielPetersen (Slettet)

Det er i min calculus-bog. Jeg har normalt ikke problemer med dem, men den var lidt vanskelig.

Svar #9
08. december 2006 af DanielPetersen (Slettet)

Den inverse funtion af tanx er normal arctanx. Ikke noget med -1 ..

Brugbart svar (0)

Svar #10
08. december 2006 af Lurch (Slettet)

Jeg har ingen idé om hvordan man kan beregne det, måske med et utal af forskellige substituioner og partielle integrationer.

Med tan^(-1) mentes atan. har bare aldrig brugt den notation... Det burde jeg. det er lidt pænere

Svar #11
08. december 2006 af DanielPetersen (Slettet)

Okay. I min calculus-bog er betegnelsen arctanx. Det er den i hele Amerika, mener jeg...sin^-1 (x) kan jo nemt forveksles med 1/sin(x), som er csc(x)

Brugbart svar (0)

Svar #12
09. december 2006 af toffiedk (Slettet)

Du kan da løse den under integrate på TI-89 eller anden CAS-værktøj.

Skriv et svar til: Integralregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.