Fysik
Ballon
05. december 2002 af
SP anonym (Slettet)
Hej, jeg har en masse fysikopgaver. Jeg har lidt problemer med at komme igang. Så det ville være dejligt hvis nogen gad hjælpe med denne så jeg lige kan komme ind "tryk" igen.
Densiteten, ρ af en gas afhænger af trykket og af temperaturen på følgende måde:
ρ=ρ0*(P/(1+(t/273)))
P: trykket målt i atmosfære (atm).
t: temperaturen målt i grader celsius.
ρ0: densiteten ved 0˚C og 1 atm tryk.
En affaldspose af polyethylen (det er det, som de tynde knitrende plastikposer er lavet af) har en masse på 70 gram og et rumfang på 5,3 m3. Posen fyldes med luft, som opvarmes til 70˚C. Den omgivende luft har temperaturen 18˚C og trykket 1 atm.
For (tør) atmosfærisk luft er ρ0 = 1,293 g/L.
a) Hvor stort er trykket indeni ballonen?
b) Udregn densiteten af såvel luften indeni som udenfor ballonen.
c) Find den samlede massen af ballon og ballonluft.
d) Find massen af den fortrængte luftmængde.
e) Hvor stor en nyttelast vil ballonen kunne løfte?
Densiteten, ρ af en gas afhænger af trykket og af temperaturen på følgende måde:
ρ=ρ0*(P/(1+(t/273)))
P: trykket målt i atmosfære (atm).
t: temperaturen målt i grader celsius.
ρ0: densiteten ved 0˚C og 1 atm tryk.
En affaldspose af polyethylen (det er det, som de tynde knitrende plastikposer er lavet af) har en masse på 70 gram og et rumfang på 5,3 m3. Posen fyldes med luft, som opvarmes til 70˚C. Den omgivende luft har temperaturen 18˚C og trykket 1 atm.
For (tør) atmosfærisk luft er ρ0 = 1,293 g/L.
a) Hvor stort er trykket indeni ballonen?
b) Udregn densiteten af såvel luften indeni som udenfor ballonen.
c) Find den samlede massen af ballon og ballonluft.
d) Find massen af den fortrængte luftmængde.
e) Hvor stor en nyttelast vil ballonen kunne løfte?
Skriv et svar til: Ballon
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
