Matematik
definitionsmængde/værdimængde
08. december 2006 af
tralalalala (Slettet)
hvad er det nu hhv. definitions- og værdimængde er? og hovrdan findes det for f(x) = x+1+(5/(x-2))?
mange tak
mange tak
Svar #4
08. december 2006 af tralalalala (Slettet)
når man skal bestemme en ligning for hver af asyptoterne for f, hvad er så "k" og kan man nøjes med at se på udtrykket (5/(x-2)) eller skal funktionen laves om, før man kan se hvilken asymptote der er?
Svar #5
08. december 2006 af mathon
f(x) = x+1+(5/(x-2))
asymptote:
1) lodret:
lim f(x) = 2+1 + 5/-"noget meget småt" = -oo
x->2 fra venstre
lim f(x) = 2+1 + 5/"noget meget småt" = oo,
x->2 fra højre
hvorfor x = 2 er lodret asymptote
2) skrå:
lim f(x) = x+1+(5/(x-2)) = x+1
x->-oo
lim f(x) = x+1+(5/(x-2)) = x+1,
x->oo
hvorfor y = x+1 er skrå asymptote
tegn ind og KONTROLLER!
asymptote:
1) lodret:
lim f(x) = 2+1 + 5/-"noget meget småt" = -oo
x->2 fra venstre
lim f(x) = 2+1 + 5/"noget meget småt" = oo,
x->2 fra højre
hvorfor x = 2 er lodret asymptote
2) skrå:
lim f(x) = x+1+(5/(x-2)) = x+1
x->-oo
lim f(x) = x+1+(5/(x-2)) = x+1,
x->oo
hvorfor y = x+1 er skrå asymptote
tegn ind og KONTROLLER!
Svar #6
09. december 2006 af DanielPetersen (Slettet)
At R er de reelle tal er noget man lærer i folkeskolen. Husk på, at nævneren ikke må være nul.
Skriv et svar til: definitionsmængde/værdimængde
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
