Matematik

Asymptoter HASTER :)

08. december 2006 af tralalalala (Slettet)
Hvis man skal finde ligninger til hver af asymptoterne for f(x) = x+1+(5/(x-2)), hvordan gør man det?

Hvad er "k" og hvordan skal funktionen evt. omskrives?

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. december 2006 af Madsst (Slettet)

Ja? Hvad er k? Asymptoterne finder du ved at lade x gå mod henholdsvis 2 og plus, minus uendeligt.

Brugbart svar (0)

Svar #2
08. december 2006 af ibibib (Slettet)

Der er lodrette asymptoter når nævneren er 0 (og tællere ikke er 0).
I dit tilfælde x-2=0 <=> x=2.

Da 5/(x-2) -> 0 når x -> +- oo er
y=x+1 en skrå asymptote.

Jeg har ingen anelse om hvad k er for noget...

Brugbart svar (0)

Svar #3
08. december 2006 af DanielPetersen (Slettet)

Den lodrette asymptote er: 0+1 -2,5 = -1,5.
Støder du på et mere avanceret problem med asymptoter og grænseværdier vil jeg råde dig til at udnytte L'Hospital Rules.

Brugbart svar (0)

Svar #4
08. december 2006 af DanielPetersen (Slettet)

Hvad er k?

Brugbart svar (0)

Svar #5
08. december 2006 af DanielPetersen (Slettet)

f(x) går mod uendelig meget når x går mod +2, fordi nævneren giver 0. Det er den lodrette.

Brugbart svar (0)

Svar #6
08. december 2006 af ibibib (Slettet)

#3 Det er ikke korrekt. Du har beregnet f(0).

Brugbart svar (0)

Svar #7
08. december 2006 af mathon

...hvorfor bliver du ikke i tråden?...
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=287571

Brugbart svar (0)

Svar #8
08. december 2006 af ibibib (Slettet)

#7 Enig, det er irriterende med de mange tråde om samme opgave.

Brugbart svar (0)

Svar #9
08. december 2006 af DanielPetersen (Slettet)

hvilken tråd?

Brugbart svar (0)

Svar #10
08. december 2006 af mathon

#9

...var - uden det fremgik tydeligt - henvendt til #0...

Svar #11
08. december 2006 af tralalalala (Slettet)

men dm(f) = R/{2} er jo noget, jeg selv har bestemt, så at nævneren er 0, er jo kun noget den er, fordi jeg har bestemt det, eller rettere, jeg har bestemt at den IKKE må være 0?

hvordan finder man de såkalte ligninger for asymptoterne?

Brugbart svar (0)

Svar #12
08. december 2006 af ibibib (Slettet)

Se svar #2 i
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=287592

Brugbart svar (0)

Svar #13
08. december 2006 af DanielPetersen (Slettet)

Den går mod 2, men vil aldrig komme forbi 2. Hvis du studerede de hyperreelle tal, vil du få en god sans og forståelse af asymptoter.

Brugbart svar (0)

Svar #14
08. december 2006 af DanielPetersen (Slettet)

men ved nærmere omtanke... hvis man har svært ved at forstå asymptoterne, vil man uden tvivl få svært ved at forstå de hyperreelle tal. Så det er nok bedst, hvis du glemmer dem.

Brugbart svar (0)

Svar #15
28. september 2008 af Lauraxx (Slettet)

Hvad ville asymptoterne være for y= 4/3x+1


Skriv et svar til: Asymptoter HASTER :)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.