Matematik
Ortogonale
10. december 2006 af
Hans4444 (Slettet)
Undersøg om linjestykker AB og AC er ortogonale, når A(12,9), B(41,56) og C(-6,38)
Hvordan skal jeg gribe denne opgave an?
Hvordan skal jeg gribe denne opgave an?
Svar #1
10. december 2006 af mathon
hældningstal for linjen gennem A og B (56-9)/(41-12)=47/29
hældningstal for linjen gennem A og C
(38-9)/(-6-12)=-29/18=
produktet af hældningstallene: (47/29)*(-29/18)= -47/18 som er forskelligt fra -1,
hvoraf
AB og AC er IKKE ortogonale
hældningstal for linjen gennem A og C
(38-9)/(-6-12)=-29/18=
produktet af hældningstallene: (47/29)*(-29/18)= -47/18 som er forskelligt fra -1,
hvoraf
AB og AC er IKKE ortogonale
Svar #2
10. december 2006 af me_strix (Slettet)
Hvis du har lært vektor regning, skal du finde skalarproduktet af AB og AC. Hvis skalarproduktet er forskelligt fra 0 er de ikke ortogonale!
Svar #3
10. december 2006 af DanielPetersen (Slettet)
Hvis skalarproduktet er nul vil de to vektorer da stå vinkeltret på hinanden?
Skriv et svar til: Ortogonale
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
