Matematik

monotoniforhold

10. december 2006 af Ponine (Slettet)
Jeg er en smule usikker med denne opgave. Så jeg håbede på om nogen ville kunne hjælpe mig.

jeg skal tegen en graf for en funktion f der opfylder følgende:

f har definitionsmængden ]2;10[
f har værdimængden [-3;8
f er differentiabel

der er givet en linje som vist fortegn og nulpunkterne for f´.

x = 2-3 f'(x)=-. 3=0. 3-5 f'(x)= +. 5 = 0. 5-8 f'(x) = +. 8=0. og 8-10 f'(x) = -.
Jeg har tegnet nulpunkterne ind men har ingen idé om hvad jeg nu skal gøre.

Brugbart svar (0)

Svar #1
10. december 2006 af ibibib (Slettet)

Jeg kan ikke gennemskue din opstilling :)

Når f'(x)0 skal du tegne grafen voksende.

Derudover skal du holtegne grafen i intervallerne ]2;10[ på x-aksen og [-3;8 på y-aksen.

Det er naturligvis mange løsninger til denne opgave.


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. december 2006 af lany (Slettet)

Din opskrivning er lidt uklar, men jeg tror, jeg forstår den.

Følgende vil hjælpe dig: Husk, at funktionen er aftagende, når f'(x) er negativ, og voksende når f'(x) er positiv. Desuden er der vandret tangent, når f'(x)=0.

Der er ikke tale om en bestemt funktion - det kan se ud på mange måder med de oplysninger, der er givet.

Brugbart svar (0)

Svar #3
10. december 2006 af Pumaen5 (Slettet)

Det nemmeste er at lave det i en tabel for så behøver du ikke at argumentere for hvorfor det er som det er
x
f1(x) z 0 g 0 h disse udregnes
f1(x) +/- 0 +/- 0 +/-
f(x)pilop/ned 0 pilop/ned 0 pilop/ned
f(x) d 0 d 0 aftagende/voksende
d= aftagende/voksende
Håber at du kan forstå mit skema

Svar #4
10. december 2006 af Ponine (Slettet)

godt nok. tænkte jeg også selv men var bare ret usikker på om det var rigtigt. Nogle gange finder jeg det alt for nemt så jeg er helt sikker på at det er forkert.

Skriv et svar til: monotoniforhold

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.