Matematik
procenter
10. december 2006 af
Ponine (Slettet)
Har denne her opgave.
Den årlige værdistigning af en byggegrund har i de første tre år af en tiårsperiode været henholdsvis 14%,2% og 10%.
Beregn den gennemsnitlige årlige procentvise værdistigning i disse tre år. Dette her jeg regnet til 8,55%. (ved ikke om denne opgave skal bruges)
Men så er der denne opgave. Over hele tiårsperioden påregnes en gennemsnitlig årlig procentvis værdistigning på 9%.
Hvilken gennemsnitlig årlig procentvis værdistigning skal da opnås i de sidste syv år?
Jeg er helt lost i denne opgave.Jeg har bare brug for en smule hjælp.
Den årlige værdistigning af en byggegrund har i de første tre år af en tiårsperiode været henholdsvis 14%,2% og 10%.
Beregn den gennemsnitlige årlige procentvise værdistigning i disse tre år. Dette her jeg regnet til 8,55%. (ved ikke om denne opgave skal bruges)
Men så er der denne opgave. Over hele tiårsperioden påregnes en gennemsnitlig årlig procentvis værdistigning på 9%.
Hvilken gennemsnitlig årlig procentvis værdistigning skal da opnås i de sidste syv år?
Jeg er helt lost i denne opgave.Jeg har bare brug for en smule hjælp.
Svar #1
10. december 2006 af silberbauer (Slettet)
Du skal bruge formlen for procentregning
I sidste ende skal din stigning være 9%, så for at regne på dette, sætter vi en startkapital, denne siger vi er 100.
så K = 109*10
K (nul) = 109*3
n = 7
109*10 giver dig den sum du skal slutte med
109*3 er det beløb der er fastsat, og derfor er det renten fra de sidste syv år du skal finde.
I sidste ende skal din stigning være 9%, så for at regne på dette, sætter vi en startkapital, denne siger vi er 100.
så K = 109*10
K (nul) = 109*3
n = 7
109*10 giver dig den sum du skal slutte med
109*3 er det beløb der er fastsat, og derfor er det renten fra de sidste syv år du skal finde.
Skriv et svar til: procenter
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
