Fysik
kernereaktion med neutron
10. december 2006 af
PinQoo (Slettet)
Håber meget på der er nogle der kan hjælpe mig med følgende opgave.. håber i forstår skrivemåden af processen
ved bestråling af B-10 med langsomme neutroner finder følgende proces sted;
B-10 + n-1 -> He-4 + Li-7
a) beregn den energimængde, som frigøres ved processen.
Pertiklernes hastighed før processen er så små, at man kan se bort fra den kinetiske energi og impuls af B-10 og n-1
b) beregn alfa-partiklens kinetiske energi.
a) Q = 2,79 Mev
b) ved ikk lige helt hvad jeg skal gøre? håber meget på et hurtigt hint..
jeg er selv nået frem til det må være noget med:
Q = Ekin, efter - Ekin, før
ved bestråling af B-10 med langsomme neutroner finder følgende proces sted;
B-10 + n-1 -> He-4 + Li-7
a) beregn den energimængde, som frigøres ved processen.
Pertiklernes hastighed før processen er så små, at man kan se bort fra den kinetiske energi og impuls af B-10 og n-1
b) beregn alfa-partiklens kinetiske energi.
a) Q = 2,79 Mev
b) ved ikk lige helt hvad jeg skal gøre? håber meget på et hurtigt hint..
jeg er selv nået frem til det må være noget med:
Q = Ekin, efter - Ekin, før
Skriv et svar til: kernereaktion med neutron
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
