Matematik
Diff. Regning / Tangentligning
10. december 2006 af
Pokemans (Slettet)
Halløjsa!
Jeg har en mat. opgave for til imorgen. Jeg har desværre glemt min bog, og mine notater er ikke tilstrækkelige. Så jeg mangler et lille start-puf. Evt. en ligning jeg kan bruge ;).
Løs:
f(x)=x^2
En tangent t rører i (6,36)
Bestem ligning for tangent der står vinkelret på t!!
P.s. dette er mit første indlæg ^^, så sig hvis jeg laver åbentlyse fejl i min post :)
Jeg har en mat. opgave for til imorgen. Jeg har desværre glemt min bog, og mine notater er ikke tilstrækkelige. Så jeg mangler et lille start-puf. Evt. en ligning jeg kan bruge ;).
Løs:
f(x)=x^2
En tangent t rører i (6,36)
Bestem ligning for tangent der står vinkelret på t!!
P.s. dette er mit første indlæg ^^, så sig hvis jeg laver åbentlyse fejl i min post :)
Svar #1
10. december 2006 af Benjamin. (Slettet)
Tangenten: t
Den ortogonale linje til t gennem (6;36): l
Du kan finde hældningen til t ved differentialregning. Hældningen til den ortogonale linje til t er den negative reciprokke værdi af hældningen til t. Desuden ved du, at l går gennem (6;36) og heraf kan du finde konstantledet til l.
Den ortogonale linje til t gennem (6;36): l
Du kan finde hældningen til t ved differentialregning. Hældningen til den ortogonale linje til t er den negative reciprokke værdi af hældningen til t. Desuden ved du, at l går gennem (6;36) og heraf kan du finde konstantledet til l.
Svar #2
10. december 2006 af Duffy
Tangentligning: y = y0 + f '(x0)(x – x0).
Tangenten er graf for det approximerende førstegradspolynomium p(x)
p(x) = y0 + f '(x0)(x – x0) = f '(x0) x + y0 – f '(x0) x0.
Ovenstående kan du læse under overskriften "Kurvetangent" her http://www.matlex.dk/diff.html
Husk at 2 linier er ortogonale hvis produktet af deres hældningskoefficienter er -1.
Tangenten er graf for det approximerende førstegradspolynomium p(x)
p(x) = y0 + f '(x0)(x – x0) = f '(x0) x + y0 – f '(x0) x0.
Ovenstående kan du læse under overskriften "Kurvetangent" her http://www.matlex.dk/diff.html
Husk at 2 linier er ortogonale hvis produktet af deres hældningskoefficienter er -1.
Skriv et svar til: Diff. Regning / Tangentligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
