Matematik

Funktionsudtryk ?

11. december 2006 af hoho (Slettet)
Hejsa.. jeg er næsten færdig med min store matematik aflevering til imorgen. Men på den sidste side de 2 sidste opgaver kan jeg ikke finde ud af.
Det drejer sig om denne side: http://peecee.dk/?id=16217
Opgave c og d.

Jeg ved det er noget med at man skal lave noget X=(og så noget fra opgave a og b) som man så kan ligge ind i et koordinatsystem? Eller er jeg helt galt på den.


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. december 2006 af mathon

c)
maskine 5: y = 2.6*x + 300

maskine 3: y = 2.95769*x + 150,

som du indtegner i et koordinatsystem
(VINK: vælg støttepunkter med x € ]410;430[)

d)
aflæs de to rette linjers skæringspunkt. Her overstiger produktionsomkostningerne på maskine_3 produktionsomkostningerne på maskine_5

Brugbart svar (0)

Svar #2
11. december 2006 af mathon

se
http://peecee.dk/?id=16237

Svar #3
11. december 2006 af hoho (Slettet)

Super tak for svaret.. Men hvordan finder du ud af hvornår de krydser hinanden, hvis man altså ikke lige har en grafregner eller sådan ?

Brugbart svar (0)

Svar #4
11. december 2006 af mathon

...så må man på bedste stikprøvevis foretage tjek-beregninger, der efterhånden indsnævrer løsningsintervallet for x.

Derefter indtegner man støttepunkter for x-værdier i dette relevante interval.

Svar #5
11. december 2006 af hoho (Slettet)

Er der ikke en måde hvorpå man kan regne det ud..

(VINK: vælg støttepunkter med x € ]410;430[)

Jeg skal lige høre, de støttepunkter, hvad skal man bruge dem til? og €'tegnet ?

Brugbart svar (0)

Svar #6
11. december 2006 af mathon

y = 2.6 · x + 300
y = 2.95769 · x + 150

2.6 · x + 300 = y = 2.95769 · x + 150

2.95769 · x + 150 = 2.6 · x + 300

(2.95769-2.6)x = 300-150

0.35769x = 150

x = 150/0.35769 = 419.358

y = 2.6*419.358+300 = 1390.33

konklusion: (x,y)=(419.358;1390.33)

Brugbart svar (0)

Svar #7
11. december 2006 af mathon

#5

støtte for indtegningen i koordinatsystemet

Skriv et svar til: Funktionsudtryk ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.