Matematik
Tredjegradfunktion
11. december 2006 af
tulletrolden (Slettet)
hej !
Sidder lige med en opgave hvor jeg skal finde forskriften til en tredjegradsfunktion.
jeg får oplyst at nulpunkterne er: (-1/2) (1) (-2)
samt at f(2) = 20
men hvordan er det nu lige at jeg kommere videre herfra ?
Sidder lige med en opgave hvor jeg skal finde forskriften til en tredjegradsfunktion.
jeg får oplyst at nulpunkterne er: (-1/2) (1) (-2)
samt at f(2) = 20
men hvordan er det nu lige at jeg kommere videre herfra ?
Svar #1
11. december 2006 af sigmund (Slettet)
Polynomiet skrives som f(x) = a*(x-r1)*(x-r2)*(x-r3), hvor r1, r2 og r3 er de tre rødder -- eller nulpunkter. Parameteren a findes af betingelsen f(2)=20.
Regn nu videre selv.
Regn nu videre selv.
Svar #2
11. december 2006 af tulletrolden (Slettet)
var jeg også begyndt på .. er bare gået i stå .. kan ikke få det til at passe når jeg ganger ind i parenteserne
Svar #3
11. december 2006 af dnadan (Slettet)
f(x) = a*(x-r1)*(x-r2)*(x-r3) =>
20=a(2+1/2)(2-1)(2+2)
Løs nu dette
20=a(2+1/2)(2-1)(2+2)
Løs nu dette
Skriv et svar til: Tredjegradfunktion
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
