Matematik

svær opgave.

12. december 2006 af Nørden12345 (Slettet)
plz hjælp!!
Jeg ved at rilleafstanden i en cd er 1,4 mikrometer, (dvs. 1,4 * 10^ -6)m . tror jeg ihvert fald.
Hvordan kan jeg se hvor lang rillen er i alt.
Jeg skal vist finde arealet af cden? ved det ikke helt.. ville være dejligt hvis en af jer kunne hjælpe.

Svar #1
12. december 2006 af Nørden12345 (Slettet)

er der virkelig ingen der kan regne det ud? hvis jeg ved at omkredsen af en cd er 6cm?

Svar #2
12. december 2006 af Nørden12345 (Slettet)

er der virkelig ingen der kan regne det ud? hvis jeg ved at omkredsen af en cd er 6cm?

Brugbart svar (0)

Svar #3
12. december 2006 af kentmc (Slettet)

Du tager gennemsnittet af den største og den mindste omkreds af rillerne og ganger med antallet af riller fra centrum og ud.

For at finde antallet af riller fra centrum og ud tager du radiusen og dividerer med rilleafstanden 3cm/pi/(1,4*10^-4) = 6821.
Den gennemsnitlige længde af en rille er 3 cm, eftersom mindsteværdien er 0 cm og størsteværdien er 6 cm.
6821 * 3cm = 205 m
nb. tallene er afrundet pænt, så de er ikke helt præcise.

Brugbart svar (0)

Svar #4
12. december 2006 af LunaDL (Slettet)

Prøv med denne her formel:

Længde = phi*N*(D+d)/2

N = "lag" af riller - altså fra kanten til midten - og findes ved N = (D-d)/(2*t)

D = Cirklens diameter (CD'ens diameter)

d = Diameteren af cirklens kerne (Hullet i midten af CD'en)

t = tykkelsen af rillerne (her 1,4 mikrometer, men jeg er desværre ikke 100 % sikker på hvilket enhed du skal bruge til tykkelsen, sorry. Prøv dig frem...

Skriv et svar til: svær opgave.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.