Matematik
fixpunkter
13. december 2006 af
MrJonas (Slettet)
Er der nogen af jer der kan forklare hvad et supertiltrækkende fixpunkt er? Har set det bliver brugt i Newtons nulpunkts-formel. Men forstår ikke helt sammenhængen
Svar #1
13. december 2006 af sigmund (Slettet)
Fra bogen "Nonlinear Dynamic and Chaos" af Steven H. Strogatz ha jeg følgende definition (s. 350):
"Fixed points with multiplier lambda = 0 are called superstable (...)" (Ummiddelart før er lambda defineret som f'(x*), hvor x* er et fixpunkt.)
Således er et supertiltrækkende fixpunkt et fixpunkt x*, hvor f'(x*) = 0.
"Fixed points with multiplier lambda = 0 are called superstable (...)" (Ummiddelart før er lambda defineret som f'(x*), hvor x* er et fixpunkt.)
Således er et supertiltrækkende fixpunkt et fixpunkt x*, hvor f'(x*) = 0.
Skriv et svar til: fixpunkter
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
