Matematik
Symmetri
13. december 2006 af
eightx2 (Slettet)
Man kan hurtigt se, at kurven for parameterfremstillingen (t^2+2,9t-t^3) er symmetrisk omkring x-aksen. Men hvordan siger man kort, at dette er tilfældet, og ikke bare at man "kan se det på grafen"?
Kurven har to tangenter parallelle med x-aksen for t=+-sqrt(3), og derved er y(sqrt(3))=-y(sqrt(-3)). Behøves man at regne disse y-værdier ud, for at kunne sige, at den er symmetrisk omkring x-aksen?
Kurven har to tangenter parallelle med x-aksen for t=+-sqrt(3), og derved er y(sqrt(3))=-y(sqrt(-3)). Behøves man at regne disse y-værdier ud, for at kunne sige, at den er symmetrisk omkring x-aksen?
Skriv et svar til: Symmetri
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
