Matematik

SSO - S.O.S! Det gyldne snit!

13. december 2006 af missriia (Slettet)
Jeg er lige gået igang med min større skriftlige opgave idag, hvor jeg skriver i matematik om det gyldne snit..

I min problemformulering står der at jeg skal inddrage aritmetiske egenskaber ved det gyldne snit :s
- og jeg aner virkelig ikke hvad der menes..

Har slået ordet aritmetik op i diverse leksikoner hvor der står at det er en betegnelse for den "simple" matematik, hvorved der forståes addition, substraktion, multiplikation og division..
men hvordan kan jeg få det ind i en sammenhæng med det gyldne snit???!! :S

Hjælp mig, er i krise.. :)

Brugbart svar (0)

Svar #1
14. december 2006 af NightHaunter (Slettet)

Hej Maria
Jeg kan anbefale dig at kigge lidt her: http://en.wikipedia.org/wiki/Golden_ratio hvis du ikke allerede har gjort det.

Med de aritmetiske egenskaber kunne jeg forestille mig din lærer mener det, der illustreres i figur til højre.

Fibonaccitalrækken er jo også meget væsentlig for din opgave, som du nok er klar over.

Hvordan kan det være du ikke spurgte din lærer, da du fik spørgsmålet?

Mvh
Johan

Svar #2
14. december 2006 af missriia (Slettet)

Hej..

Vi fik udleveret vores problemformuleringer af vores rektor, så min vejleder var der slet ikke da jeg modtog den..

Min problemformulering lyder:

I din behandling af det gyldne snit skal indgå følgende:
1) definition af det gyldne snit.
2) aritmetiske egenskaber ved det gyldne snit.
3) Geometrisk konstruktion af det gyldne snit.
4) Det gyldne rektangel og sammenhængen med det gyldne snit.
5) Fibonaccital; deres sammenhæng med det gyldne snit og sætninger om fabonaccital.
6) Det gyldne snit's anvendelse udenfor rent matematiske emner.

jeg har nogenlunde styr på resten af spørgsmålene, men lige det ene der forstår jeg slet ikke..
Det man ser på linket du sendte er jo sådan set definitionen på det gyldne snit, så det har jeg allerede med :)Kan bare ikke se hvad der menes med aritmetiske egenskaber..?

Brugbart svar (0)

Svar #3
14. december 2006 af allan_sim

#2.
Ring til din lærer og spørg. Du er i din gode ret til at få forklaret din problemformulering, hvis du er usikker på betydningen af de krav, der stilles. Og det er bedre, at du hører fram ham/hende, end at vi gætter på, hvad der menes :-)

Brugbart svar (0)

Svar #4
14. december 2006 af NightHaunter (Slettet)

Lige præcis! Jeg vil da i hvert fald ikke være skyld i nogen misforståelse, hehe :)

Svar #5
14. december 2006 af missriia (Slettet)

okay, det vil jeg så gøre hehe :)
kunne godt være der var nogen der vidste hvad det gik ud på..
men er nok meget smart at få fat i min lærer..
men tak for hjælpen anyways :)

Brugbart svar (0)

Svar #6
19. december 2006 af cuders (Slettet)

Hej!

Nu er jeg ikke sikker, men jeg tror at der hentydes til indbyrdes relationer mellem Phi og Phi' - fx
Phi^2 - Phi -1 = 0
Phi * Phi' = -1
Phi'^2 - Phi' -1 = 0
Phi + Phi' = 1

Det er nok lidt sent at svare, men håber, at det kunne hjælpe, hvis du stadig er i tvivl..

Brugbart svar (0)

Svar #7
12. februar 2009 af strass (Slettet)

mener phi = 57+2


Skriv et svar til: SSO - S.O.S! Det gyldne snit!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.