Matematik

Vektorregning

13. december 2006 af Daniel88 (Slettet)
Hej!

Jeg har tre opgivne punkter:

A(3,9,-4), B(8,-4,0) og C(-7,35,-12)

Jeg skal så finde ud af om punkterne ligger på linje.
Jeg har brugt formlen cosv = a*b / |a||b|, det tog pænt lang tid. Men jeg kom da frem til at de lå på linje. Men er der andre måder at regne det ud på?

Brugbart svar (0)

Svar #1
13. december 2006 af ibibib (Slettet)

Bestem først en parameterfremstilling for linjen gennem A og B. Undersøg derefter om C ligger på denne linje.

Svar #2
13. december 2006 af Daniel88 (Slettet)

Tak for hjælpen. Men hvordan er det lige jeg gør det ? :P

Brugbart svar (0)

Svar #3
13. december 2006 af ibibib (Slettet)

Gør hvad?

Svar #4
13. december 2006 af Daniel88 (Slettet)

Laver en parameterfremstilling for linjen gennem A og B? I første omgang

Brugbart svar (0)

Svar #5
13. december 2006 af ibibib (Slettet)

En parameterfremstilling består af et punkt og en retningsvektor. Hvordan finder du retningsvektoren, når du kender to punkter på linjen?

Brugbart svar (0)

Svar #6
13. december 2006 af mathon

se
http://peecee.dk/?id=16753


Svar #7
13. december 2006 af Daniel88 (Slettet)

Ved ikke :/

Brugbart svar (0)

Svar #8
13. december 2006 af ibibib (Slettet)

A(3,9,-4), B(8,-4,0)

AB = (8-3,-4-9,0-(-4)) = (5,-13,4).

Svar #9
13. december 2006 af Daniel88 (Slettet)

mathon: tak, men kan den bruges når jeg nu har tre koordinater?

Svar #10
13. december 2006 af Daniel88 (Slettet)

Nå ja Ib. Nu er jeg med!
Men hvad er næste skridt så?

Brugbart svar (0)

Svar #11
13. december 2006 af ibibib (Slettet)

Skriv parameterfremstillingen for linjen op.

Svar #12
13. december 2006 af Daniel88 (Slettet)

x=3+5t
y=9-13t
z=-4+4t
Er vi enige :S?

Svar #13
13. december 2006 af Daniel88 (Slettet)

Så skal C's koordinater ind på x,y og z's plads og så løser man det som ligninger, og hvis alle t'erne er samme tal, så ligger c på linjen. eller hvad?

Brugbart svar (0)

Svar #14
13. december 2006 af ibibib (Slettet)

Ja, det er korrekt.

Svar #15
13. december 2006 af Daniel88 (Slettet)

Mange tak for hjælpen :D
Nu tror jeg heller ikke jeg kan mere. Godnat.

Brugbart svar (0)

Svar #16
14. december 2006 af mathon

#6
skal GLEMMES, da det jo - da jeg vågnede op - var 3-dimensionelle vektorer.

se
i stedet
http://peecee.dk/?id=16779

Skriv et svar til: Vektorregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.