Matematik

logaritme - sjov på c-niveau

14. december 2006 af kemlmj (Slettet)
nogen der kan hjælpe med en logaritme-opgave?

log(x+2) - log(x)

ved man skal bruge formlen:

log(a) - log(b) = log(a) / log(b)

man kan ikke komme videre.. :(

Brugbart svar (0)

Svar #1
14. december 2006 af Madsst (Slettet)

Det gælder også at log(a)/log(b)=log(a/b).

Brugbart svar (0)

Svar #2
14. december 2006 af mathon

"log(a) - log(b) = log(a) / log(b)"
rettes
til
log(a)-log(b) = log(a/b)

log(x+2) - log(x) = log[(x+2)/x] = log[1+(2/x)]

Brugbart svar (0)

Svar #3
14. december 2006 af mathon

#1

denne "jule-regel": "Det gælder også at log(a)/log(b)=log(a/b)"

er det rene nissedrilleri og den er

"hjemmestrikket" på Grønland
og
har ingen matematisk gyldighed!

Brugbart svar (0)

Svar #4
14. december 2006 af Madsst (Slettet)

hehe, my bad! Jeg vidste bare at loga-logb=log(a/b). Så jeg udledte resten i hovedet. Men det kræver nok en vis indsigt at gøre rede for den ;)

Brugbart svar (0)

Svar #5
14. december 2006 af Madsst (Slettet)

Kan sådan en logaritmeekspert som dig egentlig ikke fortælle mig hvordan det kan være at:
logx(t+1)-logx(t) skal være den procentvise vækst. Evt med et lille lækkert bevis. t-t+1 skal angive en periode og det altså den procentvise vækst i perioden det efter sigende skulle blive. På forhånd tak!

Skriv et svar til: logaritme - sjov på c-niveau

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.